Preocupació entre els municipis del Berguedà per l'amenaça de quedar-se sense Internet

Els alcaldes demanen que el Govern mantingui la connectivitat arreu del territori

26 d'octubre del 2016
Actualitzat el 27 d'octubre a les 9:54h
Consell d'Alcaldes a Vilada
Consell d'Alcaldes a Vilada | Aida Morales
Diversos municipis del Berguedà han mostrat al Consell d'Alcaldes d'aquest dimecres, la seva preocupació per quedar-se sense la xarxa de connexió a Internet que garanteix IberBanda. 

Així ho han manifestat pobles com Vallcebre, Gisclareny o Sant Jaume de Frontanyà, que han lamentat que se'ls hagi anunciat que es quedaran sense aquest servei, possiblement, en els propers mesos. Aquests municipis, a part, no gaudeixen de fibra òptica, ni de cap altra xarxa de dades de què puguin disposar. 

En el cas de Sant Jaume de Frontanyà, per exemple, ja se'ls va comunicar que "mai" arribaria la fibra òptica, segons ha explicat el seu alcalde, Rubén Lladós, ja que no sortia a compte la inversió de la companyia. Una batalla pendent per a la majoria de pobles de la comarca i fins i tot de Berga, que fins fa poc no va aconseguir aquesta xarxa. 

La subdirectora del Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya, Marta Arderiu, s'ha compromès a treballar en aquest sentit. "Agafo com a compromís que des de dalt, farem tot el possible per aconseguir infraestructures que, a Catalunya, són bàsiques i fonamentals". 

A més, ha demanat una llista dels municipis que es poden quedar sense aquest servei, i ha assegurat que treballarà per garantir que hi hagi Internet i que es pugui millorar la connectivitat. 

El problema d'Internet ha sorgit arran de la necessitat traslladada als ajuntaments de treballar dins de l'Administració Electrònica. Una plataforma de gestió online que, segons els alcaldes, normalment es penja i és poc funcional quan està saturada.