ERC del Berguedà avisa a Vicenç Massana que si no torna l'acta de regidor se'l farà fora del grup

Isaac Lozano assegura que el pacte amb el PSC continua vigent i amb normalitat

26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:20h
Bona part dels regidors i alcaldes d'ERC al Berguedà
Bona part dels regidors i alcaldes d'ERC al Berguedà | Aida Morales
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà, Isaac Lozano, ha donat un punt de vista contraposat al del militant republicà i regidor de Junts per Vilada Vicenç Massana, després que aquest hagi decidit trencar el pacte amb el PSC i deixar les seves regidories. Segons Lozano, el grup municipal ha "perdut la confiança" respecte d'aquest regidor i, per això, se li ha demanat que torni l'acta. 

"Si el Vicenç no torna l'acta, l'haurem de fer fora del grup municipal", ha afirmat en declaracions a NacióBerguedà. En qualsevol cas, però, no se'l farà fora d'Esquerra, tot i que sí que passarà a treballar des del que es podria anomenar "grup mixt" dins de l'Ajuntament de Vilada. 

Segons Massana, els motius que l'han portat a trencar la disciplina de vot i el pacte amb el PSC són la falta de transparència i diàleg, unes acusacions que el president d'ERC al Berguedà ha negat, així com també l'alcaldessa de Vilada, Montse Badia. Sobre això, Lozano ha considerat que el regidor díscol potser podrà fer una bona feina des del grup mixt, però també ha indicat que, el més oportú, seria que retornés l'acta, perquè una altra persona pogués agafar el relleu i treballar tal com s'havia acordat.

En qualsevol cas, però, trobar punts d'encontre "és complicat", sobretot, perquè ja s'han realitzat diverses trobades amb Massana per intentar solucionar el tema i no hi ha hagut bons resultats. No obstant, ha recordat, l'Ajuntament de Vilada "continua treballant amb normalitat", i el pacte de govern "queda exactament igual que com estava al començament".