El regidor d'ERC a Vilada Vicenç Massana trenca el pacte amb el PSC i desestabilitza el govern

Massana afirma que no se'l va tenir "en compte per a res" i que no hi havia igualtat entre ERC i el PSC

26 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:49h
El regidor díscol d'ERC a Vilada, Vicenç Massana
El regidor díscol d'ERC a Vilada, Vicenç Massana | ERC
El cap de llista de Junts per Vilada, marca blanca d'ERC a aquest petit poble del Berguedà, Vicenç Massana, ha decidit donar un pas endavant i trencar el pacte que hi havia entre PSC (dos regidors) i ERC (dos regidors), que s'havia realitzat al principi de la legislatura per desbancar el govern de CiU (tres regidors) que hi havia hagut fins el moment. Amb aquesta acció, Massana trenca amb la disciplina del partit al municipi, tot i que no deixa la seva acta de regidor i no abandonarà ERC. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà, Massana va deixar les regidories que portava el passat mes de juny, ja que, segons ha dit, des del govern no se'l "tenia en compte per a res". De fet, ha precisat, el pacte que es va fer amb el PSC va ser "molt light", i fins i tot, ha reconegut que ERC el va fer "amb el lliri a la mà". El motiu principal, ha recordat, va ser fer un canvi de govern al poble, i malgrat que els resultats electorals no van ser els òptims, es va considerar aquest pacte com el més convenient. 

"Vam confiar en la seva paraula i en les seves bones intencions", ha declarat en referència al PSC. En aquest punt, però, ha assegurat que no s'ha treballat, en cap cas, en igualtat de condicions, i que, per altra banda, l'ajuntament tampoc ha actuat de manera "transparent" i oberta al poble. "Tenim un govern més opac que mai, no està obert a la participació del poble perquè no està obert ni al seu regidor", ha sentenciat. De fet, ha explicat que fins i tot les àrees que ell mateix portava estaven "manipulades", fins al punt que es van decidir canvis de destí de determinades partides o les clàusules de relleu del cap de la brigada sense tenir-lo en compte. 

El punt culminant d'aquest trencament, però, ha explicat que va ser una reunió on no va poder tenir ni veu ni vot, i on se li va passar un document on indicava que ell renunciava voluntàriament. "A mi no m'hi volien", ha aclarit, ni tan sols el seu company d'ERC que, segons ha afirmat, ja ha tingut diverses reunions amb el PSC per intentar un altre pacte. 

El govern de Vilada, doncs es troba en un punt crucial. Ara per ara, Massana es converteix en una peça clau, ja que podria decantar la balança o desestabilitzar moltes de les decisions.