El 98% d'alumnes de 3r, 4t d'ESO i Batxillerat de l'IES de Puig-reig fan vaga contra la LOMCE

El Sindicat d'Estudiants fa una crida a "buidar les aules" dels instituts | A les 12.00 hores s'ha convocat una manifestació a Barcelona

Redacció
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:05h

Institut de Puig-reig Foto: Joaquim Puig


El 98% dels alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat de l'Institut de Puig-reig s'han sumat a la vaga estudiantil convocada per aquest dimecres, contra la llei actual LOMCE, que estableix que, una vegada finalitzi el Batxillerat, caldrà fer un exàmen controlat i determinat pel govern central, imprescindible per obtenir el títol. 

D'aquest institut, bona part dels alumnes de 2n de Batxillerat aniran a Barcelona, per participar a la manifestació que es farà a les 12.00 hores a la plaça Universitat. Pel que fa a la resta, faran accions de protesta pels carrers del poble, i realitzaran actes com ara confeccionar pancartes i fulls escrits amb les seves reivindicacions. 

Als alumnes de 1r i 2n d'ESO la normativa no els permet el dret de vaga a causa de l'edat. En aquest punt, l'Institut de Puig-reig estarà obert i en funcionament a tots els efecte, segons han indicat. 

La vaga ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants (SE), per protestar contra la LOMCE i les revàlides que qualifiquen de ''franquistes''. El sindicat vol que els estudiants i tota la comunitat educativa surti al carrer i per això, a Catalunya, ha convocat també manifestacions a Barcelona, Tarragona i Girona.

La convocatòria compta amb el suport de CCOO i USTEC-STEs però no amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que, com en altres ocasions, no secunda la vaga i s'hi ha posicionat en contra. El SEPC que considera que el SE ha actuat unilateralment i en critica que no tingui en compte les realitats nacionals de l'estat i que estigui subvencionats pel govern. El SEPC és el sindicat majoritari de Secundària.

El SE fa una crida a ''buidar les aules de tots els instituts'' en una vaga que ha de ''paralitzar l'educació'' a tot l'estat espanyol i omplir el carrer de manifestacions massives. Els convocants critiquen que, després de quatre anys de retallades, s'hagi aprofitat l'estiu per aprovar el decret de revàlides que consideren que té com a objectiu expulsar ''fulminantment'' els estudiants de famílies humils del sistema educatiu. Pel SE les revàlides previstes a la LOMCE, de 4t d'ESO, 2n de Batxillerat i les proves d'accés a la universitat, són ''franquistes'' i consideren que ''rebutjarà'' a centenars de milers de joves d'entre 15 i 17 anys. 

Pel sindicat, les revàlides no busquen la millora de la qualitat educativa ja que consideren que aquest objectiu només es pot aconseguir invertint en educació pública. 
Arxivat a