CCOO explica als nouvinguts del Berguedà els seus drets laborals

Amb aquesta formació es vol aconseguir que les persones que hi participin tinguin nocions bàsiques de la legislació en l’àmbit sociolaboral

Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:00h
Persones que han aconseguit el certificat.
Persones que han aconseguit el certificat. | ccoo
El Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) del sindicat CCOO ha lliurat, aquest dilluns al Berguedà, els certificats dels primer mòdul sobre coneixements laborals previstos en la Llei d'Acollida de Catalunya. Es tracta d'una sèrie de formacions que CCOO organitza conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà, amb l'objectiu de donar coneixements perquè els nouvinguts puguin saber com funciona el món laboral català.

Els objectius i continguts de la formació estan orientats conforme el projecte pedagògic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, que segueix els continguts previstos pel reglament de la Llei. Aquesta preveu, preveu, a més del mòdul de coneixements laborals, dos mòduls més de competències bàsiques en català i castellà, i de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.
 
Amb aquesta formació es vol aconseguir que les persones que hi participin tinguin nocions bàsiques de la legislació en l’àmbit sociolaboral; entenguin el funcionament del mercat laboral català; coneguin els drets i deures bàsics d’una relació laboral i com exercir-los; adquireixin les capacitats i actitud per adaptar-se al lloc de treball; sàpiguen realitzar la recerca de feina més ajustada al seu perfil professional, i adquireixin autonomia per cercar i trobar la informació i l’assessorament necessaris.

Una vegada finalitzada la formació, es lliura un certificat a aquelles persones que hagin assistit a més d’un 75 % de les hores previstes, i després d'haver realitzat els tres mòduls, es pot obtenir el Certificat d’acollida que emet la Generalitat de Catalunya.