Unes 130 persones omplen les Jornades de Pediatria del Berguedà

Els alumnes de l'Escola Xarxa van aprendre a actuar davant d'una aturada cardiorespiratòria

Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:26h

Alumnes de l'escola Xarxa de Berga que van participar al taller de reanimació cardiopulmonar pediàtrica. Foto: Fundació Sant Bernabé


Unes 130 persones van participar, la setmana passada, en les Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà, que arribaven a la 27a edició. Aquestes es van celebrar al Pavelló de Suècia dijous i divendres passat, aprofundint sobre aspectes relacionats amb la salut dels infants, com ara les vacunes o els polls. A més, també es va desenvolupar un taller de reanimació cardiopulmonar adreçat a alumnes de sisè de primària, que va ser tot un "èxit". 

Segons han informat, nois i noies de l'Escola Xarxa de Berga van poder aprendre algunes tècniques bàsiques d'actuació davant d'una aturada cardiorespiratòria, en una experiència que, des de l'organització, s'espera poder repetir en altres escoles de cara a properes edicions. 

Les Jornades també van tenir moments per als pares, mestres, educadors, professionals de la salut i altres persones interessades. Es van poder escoltar xerrades impartides per professionals com el president de la Societat Catalana de Pediatria, Valentí Pineda, que va parlar del nou calendari de vacunes, o el pediatre de l’Hospital General de Vic, Eudald Sellarés, que va resoldre molts dubtes sobre què fer davant de casos de polls i similars.

A més, la salut dels adolescents també va tenir espai, amb una ponència sobre coaching aplicat a aquest col·lectiu, que va anar a càrrec del coach berguedà Pere Casas. Per últim, la grafòloga Pilar Mèlich va parlar de la mala lletra dels infants i dels senyals d’alerta que podem detectar a través de l’escriptura.
Arxivat a