La Patum rep quatre subvencions de la Generalitat per valor de 26.900 euros

L'Ajuntament de Berga recorda a la Conselleria de Cultura que els ajuts han disminuït "dràsticament" durant els últims anys

Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:24h
La Guita Xica a la Patum de Berga.
La Guita Xica a la Patum de Berga. | Martí Albesa
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit quatre subvencions a l'Ajuntament de Berga, per tal de continuar tirant endavant iniciatives entorn de la Patum. Segons ha informat el consistori berguedà a través d'una nota de premsa, es tracta de 26.961 euros, 19.779 dels quals per cobrir les despeses ordinàries de la celebració de la festa. 

Per altra banda, també hi ha una segona subvenció de 2.141 que haurà de ser destinada a la restauració de la totalitat de la comparseria patumaire i la seva digitalització en 3D, una activitat que ja s'ha iniciat des de fa dos anys, i que permetrà completar totes les comparses. Enguany, amb aquests diners es digitalitzaran la parella de vells de la comparsa dels Nans Nous.
 
La tercera subvenció que rebrà la Patum serà per continuar la restauració dels vestits antics, una activitat que ja es va iniciar entre els anys 2005 i 2010 i que ara es podrà reprendre. Aquesta iniciativa estarà dotada amb 2.041 euros i la subvenció es farà servir per restaurar el vestit del Gegant Vell del 1958.
 
Finalment, la darrera de les subvencions atorgades serà dins la línia exclusiva per a entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic. La quantitat d’aquesta ajuda serà de 3.000 euros i subvencionarà part de l’edició d’un llibre amb un centenar d’imatges antigues de la Patum, la major part d’elles inèdites, i part dels actes d’aniversari dels Gegants Nous i els Gegants Vells.

Un ajut econòmic significatiu, però que, segons l'Ajuntament de Berga i el Patronat Municipal de la Patum, encara està lluny d'arribar al terç de finançament de la festa, al qual es va comprometre de forma verbal la Conselleria de Cultura l'any 2011. A més, també han indicat que els ajuts de la Generalitat han disminuït "dràsticament" durant els darrers anys. 
Arxivat a