Núria Prat guanya el Concurs de Cuina del Bolet amb un cruixent de pasta farcit de cap i pota

Cinc equips participen en l'edició d'enguany, que ha comptat amb un alt nivell culinari

22 d'octubre del 2016
Actualitzat el 23 d'octubre a les 10:31h
Núria Prat (esquerra) i participants en el Concurs de Cuina del Bolet
Núria Prat (esquerra) i participants en el Concurs de Cuina del Bolet | Aida Morales
Núria Prat ha estat, enguany, la guanyadora del Concurs de Cuina del Bolet que s'ha realitzat al passeig de la Indústria de Berga, durant la tarda d'aquest dissabte. Ho ha fet amb un cruixent de pasta farcit amb cap i pota i salsa de bolets, que ha estat el plat més ben valorat pel jurat. 

Per darrere seu, un dels dos grups de l'Escola Valldaura d'Olvan s'ha endut el segon premi amb un crep de bolets i allioli de codony, i finalment el tercer lloc ha estat per a Mònica Ramírez, amb un patí de campanya amb llanegues, pa de fredolic i salsa de codony i mango. 
 

Grup de cuiners de l'escolla Valldaura Foto: Aida Morales.


No obstant això, en aquesta edició també s'ha volgut destacar un accèssit, que és el de Meritxell Ferrer. Un plat que podia haver guanyat, segons el jurat, però que faltava perfeccionar-ne alguns detalls. Es tractava de gambes amb llanegues i salsa de castanyes. 

En total, cinc equips han participat en aquest concurs, que l'any passat es va recuperar, després de més de 10 anys sense realitzar-se. En aquesta edició, el nombre de participants ha estat una mica inferior al de l'any passat, tot i que durant tota la tarda hi ha hagut gent al Vall, i l'olor dels plats ha omplert el passeig. 

El jurat estava format pel professor de cuina de l'escola Joviat Màrius Ferrer; el micòleg i director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, i Ermínia Altarriba, com a representant de Berga Comercial - El Vall. 
 

Grup de cuiners de l'escolla Valldaura Foto: Aida Morales.

 

Participants en el Concurs de Cuina del Bolet de Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a