Els Castellers de Berga no poden amb el 4 de 8 però broden el 2 de 7

Els de la camisa blau marí intenten tres vegades aquesta construcció que, fins el moment, només han pogut carregar | Els de Berga descarreguen per segona vegada la torre de 7 pisos, que esdevé la seva millor actuació d ela diada

22 d'octubre del 2016
Actualitzat el 23 d'octubre a la 13:38h
Castellers de Berga en el primer intent del 4 de 8
Castellers de Berga en el primer intent del 4 de 8 | Aida Morales.
Els Castellers de Berga ho han intentat. Això, com a mínim, no se'ls hi podrà negar, ja que fins a tres vegades han provat de carregar el 4 de 8, el seu castell màxim, que fins el moment encara no han pogut descarregar mai. En aquesta ocasió, i des de casa, els de la camisa blau marí no han vist aquesta construcció prou sòlida i, fins a tres vegades, el cap de colla ha decidit desmuntar. 

Ha estat en la diada castellera que s'ha celebrat a la plaça Viladomat, amb la Colla Jove de Barcelona i els Tirallongues de Manresa. En aquest punt, però, els de Berga no han marxat sense demostrar el bon nivell, refermant el 2 de 7, que fins el moment només havien descarregat una vegada, i alçant el 4 de 7 i el 5 de 7 sense problemes. 

Durant aquest dissabte, els berguedans tenien intenció de descarregar-ho tot. Així ho havien anunciat, motivant tota la colla, que començava una diada engrescadora i plena d'il·lusió. El 4 de 8 s'ha provat des del principi, esdevenint el primer castell de la jornada després dels pilars. 
 

El 5 de 7 dels Castellers de Berga Foto: Aida Morales.


A continuació, els de Manresa han completat un 3 de 7 i, acte seguit, un altre intent desmuntat del 4 de 8 dels de Berga. A partir d'aquí, han decidit deixar el tercer intent per a més endavant, passant a la primera actuació de la Jove de Barcelona, que ha fet un 4 de 7 amb agulla, i completant, els berguedans, un 5 de 7. El torn ha tornat a ser pels de Manresa, amb un 4 de 7, els de Barcelona, amb un 5 de 7, i una altra vegada els de Berga, amb un 2 de 7. En aquesta tercera ronda, Manresa ha completat un 5 de 6 i Barcelona un 4 de 7. 

El final de jornada, però, no era l'esperat, i havent culminat amb un tercer intent desmuntat del 4 de 8, han optat per retre's un petit homenatge i, flexibilitzant la diada al seu gust, finalitzar amb un sòlid 4 de 7. A partir d'aquí, tres pilars han donat el toc final d'una jornada que ha començat tard, i que ha anat veient la caiguda de la tarda a cada castell. 

Els ànims dels de Berga, però, segueixen sent optimistes. De moment, l'èxit d'aquesta diada ha resultat amb el 2 de 7, deixant la porta oberta al 4 de 8, que no han volgut forçar en cap moment. Una caiguda, han dit, era l'escenari a evitar i, en aquest punt, assumint les possibilitats, han optat per fer un pas enrere i deixar aquest castell per més endavant, tenint molt clar que, tard o d'hora, s'aconseguirà.
 

Els de Manresa durant l'actuació a Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a