Un Correllengua passat per aigua reivindica la unitat de la llengua a Berga

La pluja desllueix les activitats del matí de dissabte | El grup Donallop ambienta l'arrossada popular

Redacció
22 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:08h
El grup Donallop al Correllengua de Berga
El grup Donallop al Correllengua de Berga | NacióBerguedà
L'aigua ha deslluït, tot i que no ha aconseguit frenar els actes del Correllengua que hi havia preparats durant aquest dissabte a Berga. Durant el matí, les activitats infantils que hi havia programades s'han hagut d'anul·lar a causa de la pluja, tot i que això ha quedat compensat per un dinar molt nostrat, que s'ha acompanyat d'aires balears. 

La unitat de la llengua arreu dels Països Catalans s'ha fet notar, sobretot, durant el sobretaula de l'arròs popular que, finalment, s'ha hagut de realitzar al Cine Catalunya. Donallop, un dolç duet de Mallorca adoptat a Solsona ha descobert Berga, i des d'aquí, ha acostat l'aroma del mar i les paraules d'un amor retrobat. 
 

Un dels organitzadors del Correllengua a Berga preparant el dinar Foto: NacióBerguedà


Enguany, el Correllengua recordava Montserrat Roig. Un record que es va iniciar divendres, amb una xerrada de la vicepresidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i editora de la revista Dones, Laia Serra; i la membre de la junta de l'ADPC, documentalista i periodista, Neus Ràfols, i un sopar-tertúlia al Casal Panxo. 

Montserrat Roig va ser una de les autores més prolífiques de Catalunya, que va morir fa just 25 anys. Escriptora, periodista i dona compromesa amb la llengua catalana i el país, va deixar un estens llegat que, actualment, encara segueix vigent a través de les seves obres i els seus treballs. Aquesta és la figura que enguany s'ha volgut recordar a Berga, ciutat que s'ha sumat als actes del Correllengua, amb l’objectiu de mantenir viva la flama de la llengua des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. Perquè, com deia Roig, “la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini”.

Els actes de diumenge consisteixen en la inauguració de l'exposició sobre Montserrat Roig que haurà fet el grup Verdaguer 7, i d'una taula rodona a les 18.00 hores al Pavelló de Suècia, en què es debatrà sobre la llengua catalana. En aquesta, que estarà moderada pel periodista a de NacióBerguedà Pere Gendrau, hi intervindran la professora de lingüística per la Universitat de Barcelona (UB) Carme Junyent; l'escriptor i historiador Julià de Jòdar; l'escriptor i traductor berguedà Jordi Cussà; el filòleg, escriptor i tradictor Pau Vidal; el professor de literatura de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jaume Aulet; i la professora d'humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i occitanista Mireia Boya.
 

Correllengua de Berga. Foto: NacióBerguedà

Arxivat a