Gironella prepara tres Nits Terrorífiques a la Torre de l'Amo

L'Associació de Joves de Puig-reig organitza una activitat de terror a Viladomiu Nou, apta per a tots els públics, però allunyada de Halloween

22 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:46h
Presentació de les Nits Terrorífiques a la Torre de l'Amo
Presentació de les Nits Terrorífiques a la Torre de l'Amo | Aida Morales.
La colònia tèxtil de Viladomiu Nou, a pocs quilòmetres de Gironella, viurà els propers 28, 29 i 30 d'octubre tot un seguit de Nits Terrorífiques. Aquesta és l'activitat que la nova Associació de Joves de Gironella portarà a terme a la Torre de l'Amo, amb la voluntat de dinamitzar i donar a conèixer aquest element patrimonial, així com oferir una activitat divertida i engrescadora per a tots els públics. 

Les Nits Terrorífiques, ha explicat la presidenta de l'associació, Aina Alarcón, començaran a les 18.00 hores i finalitzaran a les 21.00, amb la participació d'una vintena de joves. Els visitants, per altra banda, podran anar entrant a la Torre de l'Amo en grups de vuit persones, amb l'oportunitat de conèixer les històries que rodegen la colònia. 

El primer dia, ha especificat, serà per a nens, que pagaran una entrada de tres euros, mentre que els dos dies següentS, el 29 i 30 d'octubre, l'activitat està adreçada a majors de 16 anys, amb una entrada de quatre euros. Durant totes les sessions, però, s'explicarà la història de la Torre de l'Amo, resseguint la vida quotidiana de la colònia, tot i que d'una manera, potser, han dit, més "freda" i un punt més "tètrica". 

Lluny de Halloween

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, ha volgut deixar molt clar que aquesta activitat no s'emmarca, de cap de les maneres, en la tradició de Halloween. "Volem defugir d'això", ha explicat durant la roda de premsa. Per això, en cap de les Nits Terrorífiques hi haurà elements típics d'aquesta festivitat americana, sinó que es tractaran els "enigmes de la colònia". 

La idea d'organitzar aquestes nits va néixer després de la refundació de l'Associació de Joves de Gironella, que fa tres anys va desaparèixer, però que enguany s'ha aconseguit fer reflotar, de la mà del regidor de Joventut, David Saborido, ha explicat Vall. 

Al llarg dels darrers mesos, aquesta associació -que actualment compta amb una trentena de persones- ha participat en festes com el Carnestoltes o la Festa Major, tot i que tenien ganes d'organitzar una activitat "molt més transversal" i per a tots els públics. 

De cara als propers mesos, per altra banda, els joves també tenen en ment la Festa de la Grossa el proper 24 de desembre, o tornar a fer-se càrrec del Cap d'Any a Gironella.
Arxivat a