Un Correllengua carregat de continguts i activitats arriba a Berga aquest cap de setmana

Enguany es farà un homenatge a Montserrat Roig

Redacció
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:27h

Montserrat Roig


El Correllengua torna a Berga aquest cap de setmana, en una nova edició plena d'energia i activitats. Aquestes començaran divendres a les 19.30 hores amb una xerrada sobre Montserrat Roig, i s'allargaran fins diumenge, amb una taula rodona sobre passat, present i futur de la llengua catalana. Al llarg dels tres dies, però, es combinaran gimcanes, mostres, exposicions, recitals literaris, dinars populars i concerts, en una activitat cultural que vol tornar a gaudir de la repercussió d'anys enrere, i a difondre l'estima i la defensa de la llengua catalana als Països Catalans. 

La xerrada de divendres serà a les 19.30 hores a la Sala Polivalent del Teatre Municipal (El Casino) amb la vicepresidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i editora de la revista Dones, Laia Serra; i la membre de la junta de l'ADPC, documentalista i periodista, Neus Ràfols. A continuació, s'ha organitzat un sopar-tertúlia i una actuació musical al Casal Panxo. 

Ja de cara a dissabte es faran jocs infantils al carrer major a partir de les 11.00 del matí, amb una mostra de pintura literària a càrrec del grup d'artistes Verdaguer 7, i s'inaugurarà l'exposició "La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) i el Correllengua". A les 13.30 hores hi haurà la lectura del manifest del Correllengua a la plaça de Sant Joan i el recital literari en homenatge a Montserrat Roig, que finalitzarà amb un dinar popular d'arròs emmascarat amb ceps.

Havent dinat, un concert del grup "Donallop" ambientarà el sobretaqula i, a les 17.30 hores, el Correllengua se sumarà als actes dels comerciants del Vall, amb la Diada Castellera que es farà a la plaça Viladomat. Ja a la nit, un concert de "Thug Life Band" i els punxadiscs Urbi et Orbi tancaran la festa al Cinema Catalunya. 

Els actes de diumenge consistiran en la inauguració de l'exposició sobre Montserrat Roig que haurà fet el grup Verdaguer 7, i d'una taula rodona a les 18.00 hores al Pavelló de Suècia, en què es debatrà sobre la llengua catalana. En aquesta, que estarà moderada pel periodista a de NacióBerguedà Pere Gendrau, hi intervindran la professora de lingüística per la Universitat de Barcelona (UB) Carme Junyent; l'escriptor i historiador Julià de Jòdar; l'escriptor i traductor berguedà Jordi Cussà; el filòleg, escriptor i tradictor Pau Vidal; el professor de literatura de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jaume Aulet; i la professora d'humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i occitanista Mireia Boya.
Arxivat a