El govern espanyol reclama informació a l'Ajuntament de Berga per obrir el 12-O

El consistori afirma que no enviarà cap tipus d'informació | Montse Venturós assegura que l'Ajuntament de Berga també obrirà el Dia de la Constitució

20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:52h
Ajuntament de Berga
Ajuntament de Berga | CUP de Berga
Després d'uns dies, i com era d'esperar, l'Ajuntament de Berga també ha rebut una sol·licitud per part del govern espanyol, per tal de tenir una confirmació oficial sobre si va obrir o no el passat 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, segons ha pogut saber NacióBerguedà. En concret, la subdelegació del govern espanyol a Barcelona ha requerit informació sobre si van treballar empleats públics, i se'ls insta a enviar l'acord plenari pel qual es va aprovar que el consistori obrís les seves portes. 

Sobre aquesta, l'Ajuntament de Berga ha confirmat a aquest diari que no s'enviarà cap tipus de documentació, ni sobre els treballadors, ni sobre els regidors ja que, simplement, no es contestarà. 

Aquesta sol·licitud s'ha enviat, de moment, a uns 58 ajuntaments catalans. Pel que fa al de Berga, va obrir les seves portes, de la mateixa manera que havia fet l'any anterior, sense rebre cap tipus de notificació o requeriment que l'obligués a tancar. Durant el Dia de la Hispanitat, van treballar una vintena de treballadors, i malgrat que el consistori no va treballar al 100%, sí que van funcionar amb completa normalitat algunes de les àrees.

Per altra banda, l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, ha afirmat que l'Ajuntament de Berga també obrirà el proper 6 de desembre, Dia de la Constitució
Arxivat a