Més de 2.000 tapes, bolets i cuina ompliran el Vall de Berga aquest dissabte

Els comerciants sortegen 1.000 euros en vals de compra | S'espera una desena de participants al Concurs de Cuina

20 d'octubre del 2016
Sopar de 'pinxos' al Vall de Berga l'any passat
Sopar de 'pinxos' al Vall de Berga l'any passat | Aida Morales.
Després de recuperar el tradicional Concurs de Cuina de Bolets l'any passat, els comerciants del Vall han tornat a organitzar, aquest proper dissabte, una jornada gastronòmica per acabar d'aprofitar la temporada de bolets, que enguany ha estat més tardana, i donar vitalitat a aquest eix comercial, després de l'èxit que també es va registrar fa setmanes durant la Berga Bolet al centre històric de la ciutat

Com en l'any anterior, el sopar de tapes del Vall comptarà amb una actuació castellera a les 17.30 hores. Aquesta anirà a càrrec de la colla amfitriona, els Castellers de Berga, que actuaran acompanyats pels Tirallongues de Manresa i la Colla Jove de Barcelona. Poc després, a les 18.00 hores, ja començarà el recuperat concurs de cuina a la plaça Viladomat, que l'any passat es va tornar a convocar, després de 15 anys. Segons han informat a NacióBerguedà des de Berga Comercial, s'espera una desena de participants, un nombre similar al de la passada edició. 

Per això, han explicat, les inscripcions s'han allargat fins el mateix dia del concurs, intentant fomentar la participació, sent conscients que, enguany, l'organització de l'acte s'ha hagut de fer més precipitadament, a causa de la gran quantitat d'activitats que han omplert Berga en els últims mesos. En aquest punt, però, les expectatives són grans, i els premis continuaran sent un atractiu, amb tres lots per passar caps de setmanes turístics i gastronòmics, que es repartiran entre els tres finalistes. 

El sopar de tapes que començarà a continuació s'espera que sigui un dels atractius principals. Com l'any anterior, aquest es farà a la carpa situada al passeig de la Indústria, amb cadires i taules per seure i menjar amb més comoditat, i unes 2.000 tapes d'un total d'11 establiments de restauració del Vall. Cadascun d'aquests, han explicat, farà unes tres o quatre tapes, de manera que tothom podrà degustar i sopar, provant delícies de bolets dolces i salades. 

Una vegada es vagi finalitzant el sopar, la festa continuarà amb un concert de "Los Escombros", que amenitzaran la nit, convidant grans i petits a continuar la nit des de la carpa.

Sorteig de 1.000 euros en vals

Un dels atractius de la jornada serà, per altra banda, el sorteig de cinc vals de 200 euros cadascun, perquè els ciutadans puguin gastar-los en qualsevol dels establiments del passeig de la Indústria adscrits a la UBIC. 

Per entrar al sorteig, han informat, s'ha d'omplir una butlleta que durant les darreres setmanes ja s'ha entregat en diversos establiments. Els cinc guanyadors es coneixeran entre el Concurs de Cuina i l'inici del sopar de tapes.