L'Enforcada celebra 50 anys d'escalada al Berguedà

Prop d'un centenar de persones assisteixen a la trobada d'escaladors

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:07h
Xerrada feta durant l'Enforcada berguedana.
Xerrada feta durant l'Enforcada berguedana. | Enforcada
La quarta edició de l'Enforcada berguedana, que es va realitzar el passat 8 i 9 d'octubre a Castellar del Riu, va celebrar 50 anys, amb voluntat de commemorar tots aquells escaladors que, des de fa mig segle, han practicat aquest esport al Berguedà. La trobada va reunir prop d'un centenar de persones de la comarca i regions veïnes, practicants de totes les modalitats d'aquest esport, ja sigui esportiva, clàssica, mixte o en gel. 

Segons han informat, l'Enforcada va comptar, a més, amb l'experiència de l'alpinista català Joan Quintana, que va explicar les millors ascensions en gel i roca del món. També es va commemorar els 50è aniversari de la primera via d'escalada oberta al Berguedà, sense comptar el Pedraforca, al sector del Roc de l'Alou de Berga, i que va ser treball dels escaladors berguedans Lluís Comellas i Ramon Ripoll.

L'Enforcada va néixer amb la voluntat de crear un espai de trobada entre els diferents escaladors de la comarca, amb l'objectiu de compartir aquesta afició, experiències i cordades. Està organitzada per un grup d'aficionats a aquest esport amb el suport de diferents clubs.
 

Membres participants en l'Enforcada berguedana. Foto: Enforcada