Berga aconsegueix una placa de vidre de 1902 amb una imatge històrica dels Gegants Nous

El Patronat celebra el nou pas en la recuperació del patrimoni patumaire

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:17h
Placa de vidre dels Gegants Nous de 1902
Placa de vidre dels Gegants Nous de 1902 | AjBerga
El Patronat Municipal de La Patum ha incorporat al seu fons patrimonial una placa de vidre que mostra els Gegants Nous a Barcelona l’any 1902. Segons han informat a través d'un comunicat, es tracta d'una imatge relativament coneguda, tot i que l'adquisició del negatiu original té el seu valor, ja que continua nodrint l'arxiu berguedà.

Aquesta placa es troba en un estat de conservació "bo", han indicat, sobretot si es té en compte la fragilitat del suport i el fet que té més de 100 anys. De fet, aquest estat de conservació "adequat", segons afirmen, ha estat el que ha permès que en el seu positivat pràcticament no s'hagi perdut gens d’informació de l’original.

L'adquisició d'aquest negatiu per part del Patronat suposa un pas més en la recuperació del patrimoni patumaire que s'està portant a terme durant els últims anys. De fet, és la segona placa de vidre original dels Gegants Nous a Barcelona l’any 1902 que el Patronat adquireix, després que l’any 2011 en recuperés una altra que mostrava una imatge, fins aleshores inèdita, dels Gegants Nous en aquesta ciutat. Llavors també es va aconseguir un expedient on es recullen part dels acords presos pel consistori, per enviar algunes comparses de la Patum a Barcelona amb motiu del "Concurs de Gegants, Nanos i Monstros Típichs" que es va fer per les Festes de la Mercè, i que és considerada la primera trobada de Gegants de la història.

Amb aquesta placa de vidre, ja són més d'una setantena, els documents sobre la Patum i la trobada de comparseria que conserva el Patronat en el seu arxiu.
Arxivat a