CDC, ERC, PSC i ICV opinen sobre la decisió de Montse Venturós de no declarar

Els grups de l'oposició plantegen aspectes a favor i en contra del missatge de plena desobediència de la CUP

18 d'octubre del 2016
Actualitzat el 19 d'octubre a les 9:48h
Membres dels partits de l'oposició a l'Ajuntament de Berga.
Membres dels partits de l'oposició a l'Ajuntament de Berga. | NacióBerguedà
L'opinió majoritària dels grups de l'oposició que conformen l'Ajuntament de Berga és la de donar suport a l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, actualment investigada per un delicte electoral per haver-se negat a treure l'estelada del balcó del consistori, durant les passades eleccions al Parlaments i al Congrés. Alguns dels grups coincideixen en el fons, altres només en la forma, però en conjunt, tots consideren que la judicialització de la política és el problema final. 

CDC

Segons el regidor convergent Ramon Minoves, l'alcaldessa s'hauria de presentar davant del jutge a declarar, tal com aquest li ha demanat. Una altra qüestió, però, i no menys important, ha explicat en declaracions a NacióBerguedà, és el fons "absolutament polític" pel qual se la crida a instàncies judicials. Des de CDC, ha afirmat, la voluntat és donar "tot el suport a l'alcaldessa amb tot el que implica el procés", amb alguns "matisos" de forma, com el fet d'assistir o no a declarar, però amb coincidència de fons: "Tot plegat és un procés polític i tota la gent que som demòcrates, hem de fer pinya i demostrar que anem tots a una; no estem d'acord en el fet que s'hagi de citar algú pel fet de posar una estelada".

ERC

Una visió molt similar és la que ha donat la líder republicana al consistori, Ermínia Altarriba. "Per descomptat que estem d'acord amb l'alcaldessa", ha afirmat. En aquest punt, la militant d'ERC ha insistit que "el problema és polític i no judicial" i, per tant, s'estarà al costat de Venturós, a l'espera de les resolucions que arribin. "Creiem que portar aquest tema als tribunals no treu cap a res", ha sentenciat, en declaracions a aquest diari. 

PSC

La visió de la regidora socialista, Rosalia Monroy, és més personal que política. Segons ha afirmat, Venturós hauria d'haver anat a declarar, ja que "s'han de respectar les normes i les lleis". Si no és així, ha lamentat, es crea un "enfrontament directe que es podria evitar", ja que també considera que és polític i no jurídic. Des del seu punt de vista, com a representant pública, hauria de "respectar la legalitat", així com s'intenta que es faci en altres àmbits com, per exemple, amb la Policia Local de Berga dins el marc local, i en aquest sentit, ha dit, aposta pel diàleg i "les paraules", que recorda que és el camí que ella sempre segueix, malgrat tenir una ideologia política diferent. 

ICV

Joan Torres, l'únic regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, també s'ha posat al costat de la CUP, malgrat les diferències ideològiques. Segons ha dit a NacióBerguedà, l'estat espanyol ja fa temps que té la "mania" de judicialitzar aspectes polítics i, en aquest punt, malgrat que considera que l'alcaldessa "no ha fet el millor que podia", sí que ha fet "l'única cosa que podia fer", tenint en compte la seva ideologia. No obstant això, ha lamentat que aquesta situació hagi arribat als tribunals: "Judicialitzar em sembla una barbaritat i anem enrere, i aquest és el nostre posicionament, sense entrar en el fons de la qüestió".
Arxivat a