L'Ajuntament de Berga nega haver posat cap multa als anarquistes pel canvi de nom de carrers

Montse Venturós afirma que el cas està en "fase d'instrucció" per part de la Policia Local

18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:04h
Inauguració del carrer Marcel·lí Massana a Berga.
Inauguració del carrer Marcel·lí Massana a Berga. | Aida Morales.
L'Ajuntament de Berga nega que, de moment, s'hagi posat cap multa cap a membres de l'Ateneu Terra i Llibertat, per haver col·locat una placa al carrer Mossèn Huch de la ciutat, batejant aquesta via amb el nom de Marcel·lí Massana. 

A hores d'ara, ha manifestat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, aquest procediment està en fase d'instrucció per part de la Policia Local. Una vegada s'hagi recollit tota la informació i s'hagin presentat al·legacions, es realitzarà una proposta de resolució a l'alcaldia, que és qui té la potestat sancionadora, i qui, en qualsevol cas, interposarà o no la multa. 

Respecte d'aquesta, i regint-se per l'articla 40.1 de l'Ordenança de Convivència i Via Pública de Berga, es podria imposar una sanció de 750,01 euros, que es podria arribar fins a 1.500 per la falta greu de modificar la via pública o el seu mobiliari sense permís exprés o encàrrec de l'administració. En qualsevol cas, però, això serà més endavant, i després del període d'instrucció.

Els fets que s'instruiran van tenir lloc el passat 21 de maig a les 13.30 hores al carrer Mossèn Huch 4 de Berga, quan una persona va penjar la placa del carrer Marcel·lí Massana amb silicona de formigó, a uns 10 centímetres per sobre de l'existent, amb un mocador vermell i negre tapant el rètol del carrer Mossèn Huch. 

Segons l'Ateneu Terra i Llibertat, amb aquest expedient s'imposa una decisió "trista i vergonyosa" per part de l'equip de govern de Berga, que vol multar pel canvi de placa d'aquest carrer, en el que consideren que és un exercici de "memòria històrica". "Vam ser ingenus si mai vam arribar a pensar que l'actual equip de govern podria ser més sensible pel que fa a la memòria històrica", han manifestat a través d'un comunicat.

Així mateix, han criticat que "els que s'anomenen anticapitalistes" segueixin els passos dels seus antecessors, utilitzant la multa com a eina dissuasiva de "càstig ideològic i econòmic" i, per tant, l'ordenança de civisme com a "marc legal i arma política per regular i controlar l'espai públic". 
 

Notificació de l'expedient sancionador de la Policia Local pel canvi de nom del carrer mossèn Huch per Marcel·lí Massana

Arxivat a