El jutge decidirà si deté Montse Venturós quan rebi un informe de la Fiscalia

Les dues citacions a l'alcaldessa de Berga indicaven que es podria procedir a la detenció en cas d'incompliment | Venturós afirma que assumirà les conseqüències

17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:51h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, davant l'Ajuntament de Berga amb l'estelada.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, davant l'Ajuntament de Berga amb l'estelada. | Pere Gendrau
El titular del Jutjat d'Instrucció 1 de Berga decidirà la detenció de l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, després que la Fiscalia li hagi remès un informe sobre les dues causes que la batllessa té obertes a instàncies judicials. En aquestes es busca la seva declaració com a investigada per un presumpte delicte electoral, per haver-se negat a treure l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant les darreres eleccions al Parlament i al Congrés del passat 27 de setembre i 20 de desembre del 2015.

Així ho han confirmat a NacióBerguedà fonts judicials, arran de la segona plantada que Venturós ha realitzat aquest dilluns al jutge. En les dues citacions, han indicat les mateixes fonts, s'incloïa l'avís que es podria procedir a la seva detenció en cas d'incompliment i, per això, després de rebre l'informe de la Fiscalia, el magistrat resoldrà al respecte. 

Aquest dilluns, l'alcaldessa de Berga ha tornat a fer cas omís a la justícia i, com en la darrera ocasió el passat 5 d'abril, no ha comparegut al jutjat per declarar. Sobre aquest fet, ha afirmat que tornarà a "desobeir" i que, si ha de declarar, ho farà "davant del poble". A més, s'ha mantingut ferma en el fet de mantenir l'estelada al balcó, ja que aquesta va ser la "decisió" dels ciutadans, presa a través d'una moció a l'Ajuntament de Berga. 

Venturós, però, també ha afirmat que assumirà les conseqüències d'aquests actes, ja sigui a través d'una ordre de cerca i captura emesa pel jutge, com per una possible inhabilitació final, arran del suposat delicte electoral. 

Concentració a Berga

Per tal d'explicar la seva acció, Venturós compareixerà aquest dilluns a les 19.00 hores a la plaça de Sant Pere de Berga, en el marc d'una concentració i acte de suport per seguir mantenint l'estelada al balcó de l'ajuntament. 

Aquest acte es fa sota la campanya "Berga no la despenja", i comptarà amb diferents representants polítics, entitats i associacions del teixit associatiu de la ciutat. Des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada responen a l'acord que es va aprovar el Ple municipal del passat 6 de setembre del 2012, en què es va a acordar que no es trauria l'estelada de l'Ajuntament de Berga fins el dia de la independència. 
Arxivat a