La Diputació de Barcelona inverteix 23 milions d'euros en el nou Campus Diagonal-Besòs

La institució també aposta per una transformació social i urbana de la zona | El nou campus rebrà la nova Escola d'Enginyeria de Barcelona EST (EEBE)

Redacció
17 d'octubre del 2016
La presidenta de la Diputació de Barcelona anuncia el nou Campus Diagonal - Besòs de la UPC
La presidenta de la Diputació de Barcelona anuncia el nou Campus Diagonal - Besòs de la UPC | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha invertit 23 milions d'euros en el nou Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La institució, amb aquesta inversió en el sector de la formació universitària, també aposta per impulsar una transformació social i urbana del Besòs "de forma estratègica" i seguir millorant i reformant el front litoral metropolità.

El nou centre es posarà en marxa el proper curs 2016-2017 i integrarà les activitats de docència i recerca de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB). Aquesta escola, que fins ara era un centre adscrit a la UPC, passarà a ser propi de la universitat amb el nom d'Escola d'Enginyeria de Barcelona EST (EEBE) coincidint amb el trasllat al Campus Diagonal-Besòs.

Segons la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, la UPC és una universitat integrada amb "el sentiment de progrés, de necessitat de coneixement, de transferència de coneixement de la universitat a l'empresa i, el sentiment de continuar sent un país de referència i excel·lència".


Al servei del progrés tècnic i científic

Amb la posada en marxa del nou campus, la Diputació de Barcelona ha recuperat l'edifici 12 de l'Escola Industrial i, com ja es va anunciar el passat mes de juny, es cedirà un espai d'aquest equipament al Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).

Com a institució hereva del llegat de Prat de la Riba, la Diputació de Barcelona continuarà impulsant l'Escola Industrial com una baula més en la cadena de servei al progrés tècnic i científic que històricament ha caracteritzat aquest recinte. La incorporació del BIST en aquesta nova etapa representa també un nou impuls i un redimensionament per assumir els reptes del segle XXI.