L'Ajuntament de Berga també obrirà per la Constitució

Montse Venturós afirma que el consistori berguedà no ha rebut cap requeriment judicial, com en el cas de Badalona

Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:35h

Estelada a l'Ajuntament de Berga. Foto: Aida Morales.


L'Ajuntament de Berga tornarà a estar obert el proper 6 de desembre, Dia de de la Constitució, de la mateixa manera que es va fer el passat 12 d'Octubre, segons ha afirmat l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, aquest dilluns a Els Matins de TV3. El motiu, ha dit, és perquè l'equip de govern i molts treballadors “no contemplen” aquests dies com a festius, per tot el que representen. 

A Berga, contràriament del que ha passat a Badalona, no s'ha rebut cap tipus de requeriment per tancar, i ha atribuït la polèmica sorgida a l'àrea metropolitana a la vinculació del PP de Badalona amb la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. A més, ha afirmat, a la capital del Berguedà fa dos anys que es treballa, i també hi ha altres consistoris que fa anys que s'obren el 12 d'Octubre, com ara Navàs (Bages). 

Enguany, un total de 24 treballadors van assistir al seu lloc de feina el passat 12 d'Octubre, força més que l'any anterior, quan van ser tres o quatre. En aquest punt, ha indicat, es tracta d'una acció “simbòlica”, que s'hauria de complementar amb les administracions de Catalunya perquè pogués ajudar a la conciliació: “Hauria de ser en clau de país”. 

Sobre si l'Ajuntament de Berga hauria d'obrir també per Nadal o Setmana Santa, al ser unes festes de caire religiós cristià, Venturós ha assegurat que el consistori no ho farà, ja que són qüestions que “s'han de treballar” i, per tant, es tancarà com és habitual. De moment, ha sentenciat, l'Ajuntament de Berga desobeeix perquè s'està “en un procés de ruptura amb l'estat espanyol”. 
Arxivat a