L'alcaldessa de Berga desobeeix la justícia i torna a negar-se a declarar per no treure l'estelada

Montse Venturós afirma que no anirà al jutjat, sinó que declararà "davant del poble" | L'alcaldessa donarà explicacions a les 19.00 hores en una concentració de suport sota el lema "Penja-la i no la despengis"

17 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:03h
Montse Venturós i Benet Salellas, donant explicacions sobre per què ha decidit no declarar, la primera vegada.
Montse Venturós i Benet Salellas, donant explicacions sobre per què ha decidit no declarar, la primera vegada. | Aida Morales
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha tornat a ser citada a declarar aquest dilluns pel Jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat, després que el passat 5 d'abril es negués a entrar als jutjats de la capital del Berguedà, per haver mantingut l'estelada al balcó de l'Ajuntament durant les darreres eleccions al Parlament i al Congrés del passat 27 de setembre i 20 de desembre del 2015. 

En aquest cas, i segons ha manifestat la CUP, Venturós torna a "fer cas omís a la justícia" i, com en la darrera ocasió, no s'hi presentarà. "Tal com vaig fer ja el passat 5 d'abril, avui tornaré a desobeir i no aniré al jutjat, sinó que declararé davant del poble, que és a qui em dec", ha afirmat.

Com a representant de la CUP, ha dit, reitera la seva voluntat de "no esquivar el desafiament de l'estat". En aquest punt, ha continuat, la independència es conquerirà "demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria" i, per tant, ha assegurat, com a alcaldessa respectarà "la decisió del poble".

Venturós està investigada per un presumpte delicte electoral. No obstant això, el primer dia que havia de declarar per aquests fets es va negar a entrar a les dependències judicials, al·legant "coherència" amb el mandat popular i "desobediència" envers les institucions judicials de l'estat. Ho va fer acompanyada d'un gruix important de ciutadans, polítics i militants de la CUP, que la van acompanyar fins a les portes, i també a la roda de premsa posterior per donar explicacions. 

Per la seva part, i segons van manifestar fonts judicials a NacióBerguedà, en cas que en la segona citació Venturós es torni a negar a comparèixer, la jutgessa que instrueix el cas haurà de prendre altres "mesures". 

Concentració a Berga

Per tal d'explicar la seva acció, Venturós compareixerà aquest dilluns a les 19.00 hores a la plaça de Sant Pere de Berga, en el marc d'una concentració i acte de suport per seguir mantenint l'estelada al balcó de l'ajuntament. 

Aquest acte es fa sota la campanya "Berga no la despenja", i comptarà amb diferents representants polítics, entitats i associacions del teixit associatiu de la ciutat. Des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada responen a l'acord que es va aprovar el Ple municipal del passat 6 de setembre del 2012, en què es va a acordar que no es trauria l'estelada de l'Ajuntament de Berga fins el dia de la independència. 
Arxivat a