Uns 150 ciclistes clàssics recorren el Berguedà en la 3a Retrotrobada

El 80% dels participants han vingut de fora de la comarca

Cristina Prat
16 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:21h
Retrotrobada ciclista a Berga 2016
Retrotrobada ciclista a Berga 2016 | Cristina Prat
La Retrotrobada Cicilista de Catalunya, que organitza un grup d'aficionats a aquest esport dins del Club Esquí Berguedà, ha repetit l'èxit de l'edició anterior i ha recreat, a Berga, l'ambient ciclista dels anys 60 i 80, amb activitats per a tota la família i bon ambient.

Durant aquest cap de setmana, Berga s'ha transportat per tercera vegada a l'estètica i l'ambient ciclista retro. I és que la Retrotrobada va néixer de la passió dels amants de les bicicletes antigues, una afició que ha anat arrelant a la capital del Berguedà.

El plat fort de la Retrotrobada ha estat la marxa que ha recorregut el Berguedà aquest diumenge al matí. Aquesta, ha començat a les 9.00, a la Plaça Viladomat, on s'han deixat veure una varietat de maillots retro de tots colors. Els ciclistes, molts d'ells caracteritzats amb l'estètica típica de l'època, com la barba i les ulleres, han recorregut els 53 quilòmetres de la marxa enfilats a les seves bicicletes, totes elles anteriors al 1998, de ferro, amb el canvi al quadre, pedals de clip i el cablejat per sobre del manillar. La marxa ha engrescat uns 150 ciclistes, la majoria d'ells vinguts de fora.
 

Participants a la Retrotrobada ciclista de Berga Foto: Cristina Prat



A l'arribada a Berga, tots els participants, amants del ciclisme i curiosos han gaudit del Mercat de la Bicicleta Clàssica, amb complements i un considerable nombre d'expositors. A més, els ciclistes també han gaudit d'un vermut a l'arribada.

Activitats complementàries

Berga s'ha anat immergint durant tot el cap de setmana dins el món retro del ciclisme. De fet, els actes de la Retrotrobada ja van arrencar divendres. L'encarregat de donar la benvinguda a aquesta temàtica va ser el periodista de la revista Volata, Isaac Vilalta. A continuació, es va fer el passi del vídeo "Ciao Pirla".
 

Bicicletes clàssiques a la Retrotrobada Foto: Cristina Prat


El dissabte, a les 18.00 hores es va repetir el recorregut ciclohistòric per Berga a càrrec de Sergi Serra, historiador i amant del ciclisme.  A continuació, al local dels Castellers de Berga va tenir lloc la xerrada "Sud-Amèrica a vista de Pedal", a càrrec d'Adrià Escrich i Maria Xandri, que van explicar la seva experiència en bicicleta pel continent sud-americà. El dia va acabar amb un sopar de germanor i cncert de Carles Belda.


 
Arxivat a