ERC, CDC i la CUP recorden Companys i lamenten que la repressió continuï

Una cinquantena de persones commemoren, a Berga el 76è aniversari de la mort de Lluís Companys

Cristina Prat
15 d'octubre del 2016
Actualitzat el 16 d'octubre a la 13:56h
Representants polítics de Berga a l'acte d'homenatge a la mort de Lluís Companys
Representants polítics de Berga a l'acte d'homenatge a la mort de Lluís Companys | Cristina Prat
ERC, CDC i la CUP de Berga han volgut retre, aquest dissabte a la tarda, el seu particular homenatge a l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, que va morir assassinat el 15 d'octubre de fa 76 anys al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc de Barcelona.

L'espai escollit per commemorar l'aniversari de la mort de Companys ha estat la plaça dels Països Catalans, on hi ha el monument del polític català, al qual se li ha fet una ofrena floral. Els partits han aprofitat els seus parlaments per recordar la figura de Companys i han lamentat que la repressió encara continuï sent vigent. 

El regidor d'ERC a Berga, Jaume Giménez ha encetat la lectura dels manifestos. En el seu cas, ha destacat contundent que "Catalunya té l'oportunitat de crear la nova República Catalana i que aquesta esdevingui un referent mundial". Giménez, també ha exposat que durant els últims anys hi segueix havent una "persecució implacable, per part d'un Estat espanyol que no ha canviat".
 

El regidor d'ERC a Berga, Jaume Giménez durant l'acte Foto: Cristina Prat


En la mateixa línia, el tinent d'alcalde del grup municipal de la CUP, Oriol Camps, ha expressat que "la repressió no és res nou". De fet, ha dit, que aquesta "és una màquina que no s'ha aturat, amb imputacions i falsedats".

Finalment, la regidora de CIU al consistori berguedà, Maria Antònia Ortega, ha subratllat que "cal treballar units, sense defallir, però també tenint en compte el passat".

La regidora d'ERC, Ermínia Altarriba ha tancat l'homenatge amb la lectura del monòleg literari que la dona de Lluís Companys va escriure-li poc després de la seva mort. Finalment, ha arribat un dels moments més emotius de l'acte amb el Cant dels Segadors que ha estat entonat per a tots els presents.

Aquest, però no ha estat l'únic acte que s'ha celebrat a Berga per commemorar el 76è aniversari de la mort de l'únic president democràtic d'Europa afusellat pel feixisme. De fet, aquesta matinada han ressonat 10 salves d'honor a la ciutat com a forma particular d'homenatjar Companys que va morir el 15 d'octubre de 1940 quan tenia 58 anys.
Arxivat a