Jan Margarit, subcampió de la Copa del Món de quilòmetre vertical

El corredor dels Mountain Runners competeix entre els millors del món

Redacció
15 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:13h
Jan Margarit, setena posició al quilòmetre vertical de Limone
Jan Margarit, setena posició al quilòmetre vertical de Limone | Biel Ràfols
El corredor Jan Margarit que forma part del club berguedà Mountain Runners s'ha proclamat subcampió de la Copa del Món de quilòmetre vertical a la Limone Extreme, després de celebrar-se l'última prova d'aquesta modalitat a la localitat italiana de Limone sul Garda. 

D'aquesta manera, i en la seva primera temporada entre l'elit de les curses de muntanya, Margarit ha demostrat un magnífic estat de forma, consolidant-se com un dels atletes amb més projecció del circuit. A Limone sul Garda, el català ha quedat setè, en una cursa marcada per la pluja, de 3,7 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell. Margarit havia sortit amb molèsties al taló d'Aquil·les, però finalment ha aconseguit prou puntuació per proclamar-se subcampió del món. 

“Plovia molt i ens han canviat el recorregut”, ha explicat després de la cursa. A la sortida, ha reconegut, s'ha quedat una mica enrere, tot i que després ha recuperat les posicions necessàries.

Amb aquest resultat, l'atleta de Salomon-Etixx Team aconsegueix 290,4 punts, per sota de l'italià Philipp Goetsch (320), que ha estat el més ràpid de la cursa. Per la seva part, Margarit ha quedat a un minut i 53 segons del guanyador, amb bones sensacions i una gran experiència: “Estic content d'haver pogut aconseguir el subcampionat; les sensacions són bones”. 

Margarit tornarà a competir aquest dissabte en la modalitat Sky de la Copa del Món. En aquest cas, serà una cursa de 27 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.450 metres.