Les llevadores del Baix Berguedà consciencien sobre els beneficis de la lactància materna

Diverses mares participen en tallers i activitats de l'Àrea Bàsica de Salut del Baix Berguedà

Redacció
16 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:20h
Grup de mares que van participar en la sortida de lactància al carrer.
Grup de mares que van participar en la sortida de lactància al carrer. | Àrea Bàsica de Salut del Baix Berguedà
Les llevadores de l'Àrea Bàsica de Salut del Baix Berguedà han realitzat, durant les darreres setmanes, tot un seguit d'activitats per conscienciar sobre els beneficis de la lactància materna. Aquests actes, segons han explicat a NacióBerguedà, s'han emmarcat dins la setmana europea de la lactància, tot i que han estat repartits en diferents dies, per tal de poder-se realitzar, també, en diversos municipis. 

A finals de setembre, per exemple, una de les llevadores va sortir amb un grup de mares al carrer, per tal de socialitzar el fet de donar el pit allà on sigui. Va ser, segons han informat, com una "performance", que va engrescar un considerable nombre de mares, que finalment van escriure els sentiments i les sensacions viscudes. A l'acabar, les 13 participants van fer-se una fotografia formant un cor. 
 

Un dels tallers sobre lactància Foto: Àrea Bàsica de Salut del Baix Berguedà


A principis d'octubre, per altra banda, els grups pre i post part del CAP de Gironella van fer un taller, conjuntament amb la llevadora, per a mares i embarassades, donant consells a les futures mares. Al finalitzar, totes van veure un vídeo relacionat amb lactància. 

I finalment aquesta setmana passada, al CAP de Puig-reig es va acollir un taller de mantres per a nadons a càrrec d'una mare. Les mantres són repeticions de paraules amb continguts amorosos, que ajuden a crear un ambient de pau i relax a la família.
 

Un dels tallers sobre lactància Foto: Àrea Bàsica de Salut del Baix Berguedà