La Retrotrobada tindrà un circuit més curt de l'habitual i uns 130 ciclistes d'època

Els organitzadors prometen un cap de setmana ple d'activitats, en què la bicicleta és la protagonista

14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:38h
Inici de la  Retrotrobada.
Inici de la Retrotrobada. | Pere Gendrau
La Retrotrobada Ciclista de Catalunya que se celebrarà aquest proper cap de setmana a Berga ja ho té tot a punt per recrear l'ambient ciclista dels anys 60 i 80 a la capital del Berguedà. Un cap de setmana que comptarà amb tot un seguit d'activitats retro, per a tots els públics, i que ajudaran a descobrir el món de la bicicleta d'una manera amable i divertida. 

En la seva tercera edició, l'acte principal tornarà a ser la marxa que es farà diumenge. Aquesta, en què participaran uns 130 ciclistes ambientats amb roba i bicicletes d'època, tindrà, però, un recorregut una mica més reduït que en passades edicions. L’organització i el Consorci de Desenvolupament del Berguedà han decidit escurçar el circuit en el punt de la Via Verda del Llobregat, per l'esllavissada a la boca sud del primer túnel de Cal Rosal a Pedret. Per tant, el circuit passarà a ser de 53 quilòmetres, 10 menys del previst.

Aquesta marxa, però, no té caràcter competitiu, de manera que qui vulgui participar-hi amb una bicicleta vella ho podrà fer. A l'arribada a Berga, a més, tothom podrà gaudir del segon Mercat de la Bicicleta Clàssica, amb complements i un considerable nombre d'expositors. 

Les bicicletes inscrites que realitzin aquest trajecte, però, hauran de ser anteriors al 1998, de ferro, amb el canvi al quadre, pedals de clip i el cablejat per sobre del manillar. 

Activitats complementàries i per a tota la família

Els actes de la Retrotrobada ja començaran divendres. A les 22.00 hores al Local dels Castellers es farà una benvinguda a càrrec del periodista de la revista Volata Isaac Vilalta, i el passi del vídeo "Ciao Pirla". 

De cara a dissabte, a les 18.00 hores s'ha plantejat repetir el recorregut ciclohistòric per Berga a càrrec de Sergi Serra, historiador i amant del ciclisme. Aquesta activitat, ha precisat Rego, és gratuïta, per a tota la família i s'hi pot participar amb qualsevol tipus de bicicleta. A continuació, al local dels Castellers es farà la xerrada "Sud-Amèrica a vista de Pedal", a càrrec d'Adrià Escrich i Maria Xandri, que explicaran la seva experiència en bicicleta pel continent sud-americà. I finalment s'acabarà amb un sopar de germanor i concert de Carles Belda. 
Arxivat a