Condemnen els membres d'un grup criminal que passava drogues a Berga a tres anys i mig de presó

Quatre dels acusats hauran de pagar una multa de 3.000 euros | Dos dels acusats queden exempts d'entrar a la presó amb una pena d'un any i mig

13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:25h

Palau de Justícia de Barcelona Foto: Adrià Costa


La secció 8a de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó quatre dels sis membres que van ser jutjats per pertànyer a un grup criminal que subministrava drogues, sobretot cocaïna, als voltants del carrer Alpens i mossèn Huch de Berga. Les investigacions dels Mossos d'Esquadra es van portar a terme a partir del juny del 2012, quan en diversos domicilis de la capital del Berguedà es van trobar joies, droga i altres objectes. 

Segons la sentència a la qual ha tingut accés NacióBerguedà, el jutge condemna Ariel Emilio M.B; Casaro Rafael M.B; Casandra Rafaela M.B i Irby Manuel M.B. per un delicte contra la salut pública i un altre per pertànyer a un grup criminal, i els imposa una multa de 3.000 euros a cadascun i una pena de presó de tres anys i mig. 

Per altra banda, i respecte dels altres dos acusats, Elifelit Rodanin C.A. i Jenry Jubelin R.R., els condemna per un delicte contra la salut pública amb un any i mig de presó i 80 euros. Aquests només hauran d'ingressar al centre penitenciari si tenen antecedents, ja que la pena no supera els dos anys. 

Segons el relat del jutge, d'acord amb la Fiscalia, l'organització portava a terme la venda de droga des del carrer Alpens 1, 3r, i també des d'un domicili del mateix carrer, però en el número 12, 2a. En aquest últim, relata, s'utilitzava preferentment per distribuir la substància en petites quantitats, i és on vivia Irby Manuel M., Alexander José M. i Casandra M.

En aquest pis els Mossos van intervenir 13 paperines de cocaïna amagades a la tapa del vàter, al terra de la cuina i en diversos calaixos; a part de dos telèfons mòbils i nombroses joies.

Pel que fa al primer pis, habitat per Ariel Emilio M. i Lasaro M., la policia catalana hi va trobar 18,15 grams de cocaïna distribuïts en diverses bosses, dues càmeres de fotos, cinc targetes IMC, sis mòbils, diverses joies i una llibreta amb varies anotacions. En altres habitacions també es van trobar bitllets i monedes, amb un valor total de més de 600 euros, a part d'una balança de precisió. 

Les detencions es van portar a terme després de fer un rigorós seguiment del funcionament del grup, i veure com es venia la droga i, fins i tot, el 17 de gener del 2013, quan es va poder fer el seguiment de la compra d'una quantitat determinada a l'interior d'un cotxe del carrer Mossèn Huch.
Arxivat a