1 de 10

Els Castellers de Berga queden segons al Concurs de Castells

Els Tirallongues de Manresa guanyen una cita amb només dues rondes

per Guillem Bargalló, 28 de setembre de 2014 a les 18:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La primera jornada del Concurs de Castells de Tarragona ha quedat a mitges. La pluja ha fet acte de presència a Torredembarra més aviat del que se l'esperava i les colles castelleres només han pogut intentar dos castells. De fet, el grup A, entre els quals es trobaven els Castellers de Berga, ha iniciat la tercera ronda, però aquestes construccions no s'han comptabilitzat perquè només tres colles han tingut l'opció de fer-los.

Finalment, doncs, la primera jornada del Concurs de Castells ha quedat sense l'intent del 2 de 7, per exemple, de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca o el 7 de 7 dels Castellers de Badalona i ha possibilitzat el podi format pels Tirallongues de Manresa, els Castellers de Berga i els Castellers de Badalona.

La classificació:

 
1. Tirallongues de Manresa 5de7, 5de7a 610
2. Castellers de Berga 7de7, 5de7 595
3. Castellers de Badalona 5de7, 4de7a 565
4. Vailets de l'Empordà 3de7a, 4de7a 540
5. Nyerros de la Plana 4de7, 4de7a 475
6. Colla Jove Xiquets de Vilafranca 3de7, 4de7aC 465
7. Castellers de Mallorca 3de7, 4de7 410
7. Castellers de Caldes 4de7, 3de7 410
9. Castellers d'Altafulla 5de7, 3de7aC 290
10. Castellers de Castelldefels 3de7, id4de7 210
11. Castellers de les Roquetes 4de7, id3de7 200


Tot i la pluja, però, la cita de Torredembarra ha permès veure fins a quatre 5 de 7. Destaca sobretot el primer 5 de 7 de la temporada dels Castellers d'Altafulla, que han sorprès a la primera ronda amb un cinc que no es veia des de 2012 i que ha demostrat solvència. Els Tirallongues, Berga i Badalona també han començat forts aquesta jornada. Els de Manresa i els Micacos també han obert amb el 5 de 7 , mentre que els del Berguedà han apostat per començar amb un 7 de 7 i encapçalar de manera provisional el Concurs. A destacar també el primer 3 de 7 amb l'agulla de la història dels Vailets de l'Empordà i el fet que totes les colles han descarregat en aquesta primera ronda un castell de 7.

A la segona ronda s'ha començat a desvetllar quines colles optarien al podi. Abans de la pluja, els Tirallongues han fet un cop de puny damunt la taula amb el 5 de 7 amb agulla, el primer que feien mai i el primer que veia el Concurs a Torredembarra. La Jove de Vilafranca només ha pogut carregar el 4 amb agulla quan semblava que ho tenien tot de cara, mentre Berga i Badalona han seguit al capdavant amb castells de la gamma alta de 7. Els berguedans amb un bon 5 de 7 i els grocs amb el 4 de 7 amb agulla.  Mala sort pels Castellers d'Altafulla, que han protagonitzat l'únic intent de la cita amb un 3 de 7 amb agulla que ha cedit un cop s'ha coronat el tres. Els Castellers de Caldes i els Castellers de Mallorca han assolit completar els dos castells bàsics de set, mentre que Castelldefels i les Roquetes han desmuntat sense problemes.

Finalment, una classifiació provisional amb només dos castells i que ha premiat als Tirallongues de Manresa amb un primer lloc que els durarà fins el proper dissabte.

Bona actuació dels de Berga

Els de Berga, orgullosos dels seus castells i de la classificació, han recordat que el primer 7 de 7 el van descarregar durant la diada dels Quatre Fuets, i que el segon va ser el dia de l'aniversari, el 19 de juliol. Pel que fa al 5 de 7, han destacat que només l'havien descarregat una vegada, el dia de l'aniversari.

 

Participació