Tràfec Teatre, preseleccionats pel Festival Mundial de Teatre Amateur de Mònaco

La companyia teatral de Berga ha superat el sedàs català i espanyol, i es disputa la participació amb tres contrincants

25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:28h
Moment de l'obra de Tràfec Teatre
Moment de l'obra de Tràfec Teatre | Jordi Plana.
Tràfec Teatre ha estat una de les quatre companyies de tot l'estat espanyol que han estat preseleccionades per participar en el Festival Mundial de Teatre Amateur que es realitza cada quatre anys a Mònaco (França). Una selecció, segons han explicat a NacióBerguedà, que no ha deixat de sorprendre'ls, justament quan, enguany, també han estat una de les 12 companyies triades per participar en la Mostra de Teatre de Barcelona

Tal com ha explicat la seva directora, Lydia Canals, durant cada cicle presentaven a aquesta mostra l'obra portada als escenaris, tot i que mai els havien seleccionat. Amb “Assaig T-4”, però, sembla que Tràfec ho té tot de cara. No obstant això, encara no hi ha segura la participació en aquest festival ja que, malgrat superar el sedàs de la Federació Catalana i d'Escena Amateur, a nivell espanyol, només una o dues de les quatre propostes viatjaran a l'estat francès amb totes les despeses pagades. 

“A mig novembre ens diran alguna cosa, però ja és molt, això, i estem molt contents”, ha assegurat Canals. Si finalment són l'agrupació seleccionada, actuaran en alguns dels quatre escenaris que habitualment s'adeqüen per a la mostra, que són el Casino de Mònaco, dos teatres de la ciutat o l'espai on es fan els sorteigs de la Champions. 

Per a Tràfec, però, i malgrat que els faria “moltíssima il·lusió” poder-hi participar, segons han dit, el premi ja és “arribar fins aquí”. Un reconeixement català i espanyol al qual no tothom arriba i que, si finalment progressa, pot suposar el llançament d'una companyia modesta i diferent, que sovint aposta per trencar estereotips i intentar sorprendre el públic. 
 

Crítica de l'obra "Assaig T4"