Berga acollirà diumenge una jornada per donar coneixements davant d'un atac de cor

Les maniobres de recuperació només es duen a terme en una de cada cinc persones

Redacció
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:37h
Acció preventiva davant d'un atac de cor.
Acció preventiva davant d'un atac de cor. | ACN
Amb motiu de la Jornada Europea de Conscienciació de l'aturada Cardiorespiratòria, organitzada per l'European Resuscitacion Council, Berga acollirà aquest diumenge 16 d'octubre una jornada d'activitats per conscienciar sobre la necessitat de saber què fer per evitar possibles aturades cardiorespiratòries. Serà de les 11.00 del matí a les 13.00 hores a la plaça de Sant Joan, sota el lema "Els nens poden salvar vides", i amb un taller per practicar l'exercici de les compressions toràciques i aprendre a utilitzar el desfibril·lador DEA. 

Segons dades del Consell Català de Ressucitació de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques (CCR), l'aturada cardíaca és sovint la causa de la mort de persones que no pateixen cap malaltia prèvia, i en la majoria de casos es dóna en l'entorn familiar, laboral o esportiu. Si la víctima no és atesa amb rapidesa, la mort es pot produir amb pocs minuts, mentre que si s'apliquen una sèrie d'accions, les possibilitats de supervivència augmenten entre dues i tres vegades. Avui en dia però, aquestes maniobres només es duen a terme en una de cada cinc persones. 

Amb l’objectiu de fer pedagogia en aquest àmbit, des de l’Ajuntament de Berga a través de l’associació "De Tot Cor" s'ha organitzat aquesta jornada, que vol servir per difondre accions de divulgació destinades al Suport Vital (SV), per donar a conèixer com actuar davant una Aturada Cardíaca (AC) i conscienciar sobre la importància de dominar aquesta possible situació.