La Colla Joventut Sardanista de Puig-reig fa 60 anys homenatjant Ramon Noguera

L'Ajuntament de Puig-reig considera que és un "acte rellevant per a tota la comarca"

11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:24h
Presentació de l'acte de 60 anys de la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig
Presentació de l'acte de 60 anys de la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig | Aida Morales.
La Colla Joventut Sardanista de Puig-reig fa 60 anys. Una efemèride gens menyspreable, sobretot tenint en compte la seva història d'alts i baixos, i també l'energia amb la qual, des de fa 10 anys, han tornat a la competició. En aquest punt, aquesta agrupació històrica del municipi que està conformada per una quinzena de persones vol celebrar, enguany, tota la feina feta, història i passat, però també les coses que encara queden per fer. 

L'acte principal d'aniversari de la Colla serà el 30 d'octubre, amb una diada que s'omplirà d'activitats de matí i tarda, i que vol implicar tant els amants de les sardanes, com les persones que no les ballen, però gaudeixen de la música o les volen descobrir. Un dia, per altra banda, que també tindrà un reconeixement pòstum molt important per a Ramon Noguera, fill predilecte de Puig-reig, i que va viure apassionat per les sardanes tota la seva vida. 

Així ho ha explicat en una roda de premsa la presidenta de la Colla, Rosa Riera, que ha volgut recordar dues vessants per a la celebració. En primer lloc, ha dit, la importància i el nom que va agafar aquesta entitat quan estava en actiu. Segons ha assegurat, era de les 10 millors de Catalunya, i això es feia palès en les diferents competicions. No obstant això, també considera important remarcar un altre moment, que és fa 10 anys, quan la colla es va refundar, i va "tornar-se a animar". 

En aquest sentit ha anat la intervenció del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, que ha volgut posar de relleu "l'esforç" que ha fet la colla per sobreviure durant tants anys, i la importància que ha tingut pel poble i el Berguedà: "Aquest és un acte rellevant per a tota la comarca". 
 

La presidenta de la Colla Jove Sardanista, Rosa Riera, i el secretari Foto: Aida Morales.


En el marc de l'homenatge a Ramon Noguera, es ballarà una sardana composta per ell, i també s'inaugurarà un monument a la plaça Nova, fet per l'artista de Puig-reig Pere Ferran. 

Els actes

Els actes del dia 30 d'octubre es dividiran entre dos grans "espectacles", segons han puntualitzat des de l'entitat. A partir de les 12.00 hi haurà una exhibició de colles sardanistes amb la Cobla la Principal de la Bisbal. Entre aquestes, ballarà la Colla Joventut Sardanista, acompanyada per les colles Dintre el Bosc de Manresa, Xàldiga de Barcelona i Violetes el Bosc de Barcelona. 

Durant aquest acte se simularà un concurs de sardanes, amb entrada a galop i una sardana de lluïment, segons ha explicat el vicepresident de l'entitat, Ignasi Oliveras, i la sardana en homenatge a Ramon Noguera "Pobrets i alegrets", que serà l'última. 

Després de l'acte d'inauguració del monument i d'un dinar de germanor hi haurà un concert amb la Principal de la Bisbal, la Polifònica de Puig-reig i una exhibició de sardanes de punts lliures al pavelló d'esports. Aquestes, ha precisat Oliveras, no són comuns, i "poca gent les ha vist". A més, el fet que la cobla i la Polifònica actuïn en un mateix concert també serà important. 

Referent al concert, que començarà a les 18.30 hores, s'ha posat a disposició la venda anticipada d'entrades, que es poden aconseguir a través de tincticket o la botiga Fotografia Iglésias de Puig-reig per un preu de 12 euros, o bé 15 euros a la taquilla. 
 

Programa d'actes de l'aniversari de la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig