L'Hospital Sant Bernabé fa una xerrada sobre el testament vital en el Dia de la Gent Gran

Josep Maria Busquets resoldrà dubtes i parlarà de la tramitació del Document de Voluntats Anticipades

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:25h
La Fundació Hospital Sant Bernabé ha organitzat, per a aquest proper divendres 14 d'octubre, una xerrada amb el responsable de Bioètica del Departament de Salut, Josep Maria Busquets, per parlar amb la gent gran sobre el Document de Voluntats Anticipades, conegut popularment com el testament vital. 

L'acte, que s'emmarca en el Dia Internacional de la Gent Gran, és obert a tothom i es farà a les 11.00 del matí a la sala d'actes de l'hospital, per resoldre dubtes i conèixer aquest tràmit.

El Document de Voluntats Anticipades és un document dirigit al metge o metgessa responsable, en el qual una persona major d’edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, expressa les instruccions a tenir en compte quan es trobi en una situació en què les circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat. Aquest mateix document també serveix per designar un representant que actuï com a interlocutor amb el metge o equip sanitari, en el cas que no pugui expressar la seva voluntat per ella mateixa. El document de voluntats anticipades s’ha de formalitzar a través de notari o davant de tres testimonis.