La Llar Santa Maria de Queralt demana arreglar urgentment el camí d'entrada a l'escola

La direcció del centre afirma que la situació és urgent i preocupant, ja que als vehicles adaptats els costa acostar-se | La Llar demana a l'Ajuntament de Berga que actuï d'immediat

14 d'octubre del 2016
Actualitzat el 15 d'octubre a les 20:18h
Forats a l'entrada de la Llar Santa Maria de Queralt
Forats a l'entrada de la Llar Santa Maria de Queralt | Aida Morales
La situació urbanística de l'edifici de la Llar Santa Maria de Queralt, en plena pendent, i els efectes de les darreres pluges del mes de setembre i octubre han ocasionat que, a l'entrada d'aquest edifici, s'hagin creat importants solcs i forats a terra, que dificulten d'una manera considerable l'entrada dels cotxes. Aquesta situació, han explicat membres de la direcció a NacióBerguedà, és força habitual cada vegada que hi ha un episodi de pluges, i per les particularitats del centre, és necessari que s'hi posi una solució ràpida i definitiva. 

I és que l'entrada, han indicat, no està pavimentada, un fet que provoca que l'aigua que baixa de la muntanya vagi erosionant el camí, que des del mes de setembre està "molt malmès". Per això, han explicat, ja es va presentar una primera instància a l'Ajuntament de Berga, demanant arreglar el camí i pavimentar-lo, tot i que ara per ara, segons han dit, encara no hi ha hagut resposta. De fet, aquest tema ja va sortir durant el darrer Ple municipal, quan l'oposició va avisar de la situació, i el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, va assegurar que s'hi intentaria actuar el més aviat possible. 
 

Forats a l'entrada de la Llar Santa Maria de Queralt Foto: Aida Morales.


"Fa temps que hem anat fent reformes pel nostre compte, perquè arriba un punt en què el transport de la Creu Roja no hi pot accedir", han declarat des de la direcció. No obstant això, actualment el solc és "molt profund", i els comença a preocupar que pugui ser un problema si hi ha qualsevol incident: "Ens preocupa si algun dia hem de fer una evacuació de l'escola, i tenim aquests problemes afegits".

Segons han recordat, molts dels nois i noies que diàriament passen per la Llar Santa Maria de Queralt tenen dificultats físiques i, per aquest motiu, un transport especial o bé els pares i mares els han de portar fins a les portes amb un vehicle. En total, han precisat, l'ambulància fa tres viatges al dia fins al centre, igual que molts cotxes particulars. 

De moment, els responsables de la Llar han afirmat que esperaran uns dies per veure si l'Ajuntament hi realitza algun tipus de reparació. Si no, han dit, ho reclamaran d'alguna altra manera: "Portem molts dies esperant i potser al final haurem de fer alguna cosa". 
 

Entrada de la Llar Santa Maria de Queralt Foto: Aida Morales.

 

Un dels forats a l'entrada de la Llar Santa Maria de Queralt. Foto: Aida Morales.

 

Entrada de la Llar Santa Maria de Queralt Foto: Aida Morales.

Arxivat a