Vilada prepara una Festa del Bolet participativa i encarada al turisme

La festa vol ser multitudinària i diferenciar-se de la resta que es realitzen en altres punts de la comarca

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:02h

Exposició micològica a la Fira del Bolet de Vilada Foto: Mapamundi/AjVilada


Aquest proper 12 d'octubre, Vilada organitzarà, aprofitant el caràcter festiu del dia, la seva Festa del Bolet, que enguany vol ser més multitudinària que mai. Per això, comptarà amb unes 25 parades gastronòmiques i d'artesania que, complementant les de bolets, s'estendran per la plaça dels Gronxadors amb propostes variades amb el bolet com a protagonista. 

La festa començarà a les 10.00 del matí amb la fira, que es complementarà mitja hora després amb la inauguració de la mostra micològica, on es podran veure diversos i estranys tipus de bolets trobats als boscos del Berguedà. A la tarda serà el torn del Concurs Gastronòmic de Buina del Bolet, amb l'entrega del guardó “Quins bolets” a càrrec de l'actor i director de teatre Toni Albà i el veí de Vilada Joan Picas. 

Durant tot el dia, a més, es podrà degustar el pinxo de botifarra de bolets, patates xafades amb bolets i rosta, que serà la tapa del dia, i també es podrà participar en diversos tallers, passejar per la mostra d'antics arts i oficis, i veure l'exhibició d'escultures de fusta i habilitats dels aizkolaris catalans. 

Amb tot això, la Fira del Bolet de Vilada vol convertir-se en una cita obligatòria per a turistes i visitants quan arriba la temporada del bolet, i un atractiu turístic singular i diferenciat de la resta de festes i fires de la comarca. En aquest sentit, a tots els visitants que realitzin una consumició mínima de 3 euros als establiments del municipi se'ls regalarà un val per a una degustació gratuïta. 
 

Parades de la Fira del Bolet de Vilada l'any passat. Foto: Mapamundi/AjVilada

Arxivat a