Veïns de Puig-reig reben un diploma com a voluntaris de Protecció Civil

El Departament d'Interior entrega acreditacions a 248 alumnes de 91 municipis de Catalunya

ACN/Redacció
09 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:08h

Foto de grup dels cursos bàsics de voluntaris de protecció civil Foto: Protecció Civil


La seu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) a Mollet del Vallès ha acollit aquest dissabte l’acte d’entrega dels diplomes acreditatius als 248 alumnes de 91 municipis que han superat la formació com a voluntaris de Protecció Civil. D’aquests 248, 232 han superat el curs bàsic de voluntaris de Protecció Civil i 16 el curs per a tècnics municipals responsables de voluntaris de Protecció Civil.

Entre aquests, alumnes de la demarcació de la Catalunya Central, entre els quals de Puig-reig, al Berguedà. 

L’acte l’han presidit la directora de l’ISPC, Annabel Marcos, i el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort. També hi han assistit l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs; l’alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor, Lluïsa Berdala; l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, i l’alcaldessa de Sant Cebrià de Vallalta, Sònia Scafa, a part del cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, el subdirector general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil i la subdirectora general de Programes en Protecció Civil.

70 hores de curs, 50 virtuals i 20 presencials

El temari del curs, de 70 hores (50 virtuals i 20 presencials), ha inclòs formació sobre la Protecció Civil a Catalunya, la protecció civil municipal i el voluntariat, principals actuacions i valors dels voluntaris incloent el suport als cossos d’emergències i l’atenció al ciutadà. L’objectiu és formar el voluntari perquè pugui desenvolupar tant les tasques operatives que li són pròpies com les de sensibilització a la població en els diferents riscos a Catalunya.

Pel que fa a les actuacions operatives, se’ls habilita per desenvolupar tasques logístiques prioritàries com ara la gestió de centres d’acollida i atenció a la població afectada; informació a la població en situació de risc, vigilància de zones de risc, trasllat i acompanyament de la població fora de les zones de risc, gestió del voluntariat ocasional, col·laboració en els dispositius de recerca de persones perdudes o desaparegudes, i tasques de rehabilitació.

Els voluntaris de Protecció Civil també es formen en accions preventives en dispositius de risc i en tasques de suport a la resta de cossos d’emergència, sobretot a través del coneixement de les competències de Protecció Civil de la Generalitat i dels diferents cossos especialitzats com Bombers, Mossos d’Esquadra i policies locals, SEM, Agents Rurals i en el coneixement de les altres organitzacions voluntàries que participen en les emergències (Creu Roja i ADF entre altres).

Actualment a Catalunya hi ha 115 associacions i 1.393 voluntaris al Registre especial de Protecció Civil del Departament d’Interior, i 10 associacions més fent els tràmits de registre. 
Arxivat a