El Berguedà és la comarca de Barcelona menys afectada pels incendis d'estiu

La campanya d'informació s'ha realitzat sobretot a l'Alt Berguedà i a l'entorn de la Riera de Merlès

Redacció
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:56h
Incendi
Incendi | Bombers
El Berguedà ha estat, aquest estiu, la comarca amb menys superfície afectada pels incendis. Segons ha informat la Diputació de Barcelona, només s'han dissuadit quatre accions d'infracció i s'han detectat 17 punts de risc en el conjunt dels 30 municipis de la comarca que han participat en la campanya. 

D'aquesta manera, es fa una valoració positiva del Pla de Sensibilització, Informació i Vigilància contra incendis forestals que la Diputació ha portat a terme, amb 20 persones contractades a la comarca, sis agrupacions de Defensa Forestal i vuit unitats mòbils d'informació, que han controlat, en total, 89.175 hectàrees. A més, els agents han informat a més de 13.000 persones, sobretot en les zones de la Riera de Merlès i les àrees recreatives de l'Alt Berguedà. 

En el conjunt de la Demarcació de Barcelona, també han augmentat el nombre d'informacions preventives un 37%, així com el nombre de deteccions d'incidències que podrien haver estat causa d'un incendi en el seu 73%. En total, s'ha aconsellat i informat a 56.889 persones, s'han dissuadit 229 accions d'infracció i s'han detectat 712 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis.