Les Jornades Pediàtriques del Berguedà debatran sobre vacunes, polls i adolescència

les jornades inclouran un taller de Reanimació Cardiopulmonar Pediàtric adreçat a alumnes de 6è de Primària

Redacció
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:05h

Vacunes antigripals


Les 27es Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà que es faran els propers dies 20 i 21 d'octubre al Pavelló de Suècia de Berga continuaran tractant, amb la col·laboració de diversos professionals, aspectes d'interès per a pares i educadors, com ara les vacunes en la infància, els polls o el coaching per a adolescents. 

Aquesta cita anual, segons ha informat l'Hospital Sant Bernabé de Berga, estarà oberta a tothom qui hi vulgui participar, i tindrà un preu de 10 euros. A més, pels professionals que hi assisteixin tindran el reconeixement d'Interès Sanitari per l'Institut d'Estudis de la Salut. Enguany, però, i com a novetat, aquestes jornades s'han obert als nens i nenes i, per això, hi haurà un taller de Reanimació Cardiopulmonar Pediàtric adreçat a alumnes de 6è de Primària. 

Segons han informat, es va considerar interessant poder traslladar als alumnes alguns coneixements bàsics sobre com actuar davant d'una aturada cardiorespiratòria en l'àmbit escolar, amb tècniques fàcils d'aprendre i adequades a nens i nenes d'aquesta edat, que poden servir per mantenir en vida un company fins que arribi l'ajuda d'una ambulància o de personal sanitari. 

En el marc de les jornades, dijous es farà una xerrada sobre “Actualització del calendari vacunal. Vacunes sistemàtiques i no sistemàtiques”, a càrrec del doctor Valentí Pineda, pediatre i president de la Societat Catalana de Pediatria. El coaching per a adolescents serà l’altre tema que es tractarà la tarda del dijous, amb una ponència del coach especialitzat en joves Pere Casas.
 
“Polls, cuques i altres animalons” és el títol de la primera de les xerrades del divendres a la tarda. El pediatre de l’Hospital General de Vic, Eudald Sellarés, serà l’encarregat de posar llum sobre un tema que genera importants preocupacions a les escoles i famílies. La segona xerrada de divendres a la tarda parlarà de “La disgrafia o mala lletra i altres alarmes en l’escriptura infantojuvenil”. La ponent serà Pilar Mèlich, grafòloga, educadora i reeducadora de l’escriptura i pèrit cal·lígraf judicial.
Arxivat a