POLÍTICA MUNICIPAL

PLE DE BERGA: El Serra de Noet, Protecció Civil i el cartipàs, entre els temes a debatre

Un resum de les principals qüestions que es tractaran a la sessió plenària d'aquest dijous

per Redacció, 6 d'octubre de 2016 a les 15:28 |
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant la roda de premsa. | Aida Morales.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga realitza, des de principis d'any, una sèrie de reunions prèvies als Plens municipals per tractar les qüestions que es debatran en aquests. En aquestes, l'alcaldessa, Montse Venturós, desgrana els punts que es discutiran, deixant a banda les mocions i inclusions d'última hora. 

- Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal de Berga en la delimitació del PAU PP2 SUD Valldan' i del sector SUD2, sud-oest 2.2: aprovació provisional

Segons Venturós, es tracta de fer l'aprovació provisional, després que el Ple de Berga aprovés el procés amb caràcter inicial, per fer la modificació del POUM que permeti començar a adaptar els terrenys on es construirà el nou edifici del SES Serra de Noet. Una vegada s'hagi aprovat, això s'enviarà a la Comissió d'Urbanisme, que tindrà l'última paraula.

- Cartipàs municipal 2015-2019: Donar compte del decret d'alcaldia 2016/693, de nomenament de tinent d'alcalde al regidor Eloi Escútia i Fors, de la seva designació de membre de la Junta de Govern Local, de la modificació de l'estructuració de les àrees i delegació general d'atribucions de gestió als membres de la Junta de Govern Local i de l'adscripció com a membre corporatiu a grup municipal

Aquest punt és, segons Venturós, de donar a conèixer els diferents decrets d'alcaldia per incloure el nou regidor, Eloi Escútia, en els diversos càrrecs, nomenar-lo com a quart tinent d'alcalde, com a membre de la Junta de Govern Local, en les seves regidories i com a membres de la CUP-Poble Actiu. 

- Bases del concurs de cartells de la Patum Infantil
En aquest punt, es portaran a aprovació les bases del concurs de cartells de la Patum Infantil perquè sigui el consistori al complet, i no només la regidoria, qui les aprovi. Per altra banda, també es fa una modificació en el jurat.

- Modificació de crèdits
El regidor Francesc Ribera ha exposat en la roda de premsa prèvia al Ple la modificació de crèdits que es plantejarà al Ple municipal, per tal d'ajustar les partides pressupostàries, després de rebre algunes subvencions i haver de realitzar determinats pagaments.

- Proposta per donar suport a l'Associació de voluntaris de Protecció Civil al Berguedà
Es porta al Ple aquesta proposta que s'ha treballat a nivell comarcal, amb l'objectiu que es faci una "prova pilot" al Berguedà on aquest col·lectiu passi a ser un servei mancomunat en el conjunt dels pobles i ciutats

Al Ple també es debarà una moció d'ICV per al reconeixement, ajuts i benestar social de les persones afectades per la malaltia celíaca.

 

Participació