Berga fa una modificació de crèdits pel pagament de la paga extra del 2012 i la subvenció del primer sector

El reajustament de comptes és una cosa normal, segons el regidor Francesc Ribera

Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:24h
El regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, a la roda de premsa prèvia al ple
El regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, a la roda de premsa prèvia al ple | Aida Morales.
El regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, presentarà aquest dijous al Ple municipal de Berga una modificació de crèdits, sobre el pressupost del 2016, per tal "d'endreçar", ha dit, els números, arran dels diversos pagaments o subvencions rebudes de manera sobrevinguda i que no es tenien en compte en els pressupostos. 

"És una cosa relativament normal que anem fent, sobretot, perquè els pressupostos estan molt ajustats i a aquestes alçades cal retocar coses", ha declarat a la roda de premsa prèvia al Ple municipal d'aquest dijous. En aquest punt, ha dit, hi ha hagut despeses que han suposat més diners dels previstos, o bé altres que han generat estalvi i, per tant, els diners s'han de compensar en partides. 

Entre els ingressos sobrevinguts, ha explicat, hi ha hagut la subvenció del Departament de Treball pel projecte del Primer Sector, a part d'una subvenció de 19.000 euros de suficiència financera, entre d'altres. Per altra banda, i com a despeses, hi ha els 150.000 euros de la paga extra del 2012 als funcionaris de l'Ajuntament, que es preveia pagar en diferents parts, però que a l'abril es va poder fer efectiva gairebé tota de cop, deixant un petit romanent a pagar aquest setembre. 

Tot això, ha explicat Ribera, suposa uns ingressos de 948.000 euros i unes despeses de 917.000 euros, que s'han de reajustar en els comptes municipals. El fet que els números siguin positius, ha dit, és sobretot per l'ajuda de la Conselleria de Treball de la Generalitat al Primer Sector.
Arxivat a