Les bases del concurs de cartells de la Patum Infantil passaran per primera vegada per Ple municipal

La sessió plenària debatrà donar el vistiplau a la creació d'una associació comarcal de voluntaris Protecció Civil

Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:05h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor Francesc Ribera en la roda de premsa.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor Francesc Ribera en la roda de premsa. | Aida Morales.

La sessió plenària d'aquest dijous al vespre incorporarà diverses modificacions formals en parts de la mecànica patumaire i de Berga, com són l'aprovació de les bases del concurs de cartells de la Patum Infantil per Ple municipal, i el suport a l'Associació de voluntaris de Protecció Civil que s'ha creat a nivell comarcal. 

Pel que fa al primer aspecte, ha explicat l'alcaldessa, Montse Venturós, és un pas previ que anteriorment no es realitzava, però que servirà per fer partícips a tots els regidors de la corporació, més enllà de l'equip de govern. En aquest cas, es portarà al Ple l'aprovació de les bases del concurs de cartells de la Patum Infantil, una cosa que no s'havia fet mai perquè aquestes s'aprovaven des de la regidoria, amb alguna modificació, com ara l'ampliació del jurat. 

En aquest punt, el nou jurat estarà format per set membres, entre els quals un artista visual o gràfic, un dissenyador gràfic, el guanyador de l'edició anterior, el regidor de Patum o d'Educació, un representant de la Patum Infantil i un representant dels alumnes de primer d'ESO que serà escollit entre tots els centres del municipi. 

Per altra banda, i com a propostes d'alcaldia, Venturós també buscarà el suport de la corporació en la nova Associació de Voluntaris de Protecció Civil que s'ha creat a nivell comarcal. El regidor Francesc Ribera ha indicat que és un projecte "treballat des de fa mesos pel Consell Comarcal" i que suposarà una "prova pilot" al Berguedà, amb un servei mancomunat que, de manera conjunta, adquirirà més sentit que no pas en pobles petits o ciutats com Berga.

Arxivat a