L'Ajuntament de Berga vol començar les obres als terrenys del Serra de Noet a finals d'any

Al Ple d'aquest dijous es debatrà l'aprovació provisional del projecte de modificació de POUM per enviar a la Comissió d'Urbansime

06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 21:23h
Els barracons actuals del SI Serra de Noet
Els barracons actuals del SI Serra de Noet | SI Serra de Noet
L'Ajuntament de Berga continua aquest 2016 amb l'aposta decidida de tirar endavant, de forma definitiva, el nou edifici de l'institut Serra de Noet al lloc on s'havia acordat prèviament amb la Generalitat, és a dir, sota el camp de futbol de Berga. Per això, i després que s'aprovés de forma inicial en Ple municipal la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), ara s'aprovarà amb caràcter provisional i s'enviarà a la Comissió d'Urbanisme perquè finalment es puguin començar les obres. 

Segons ha explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en la roda de premsa prèvia a la sessió plenària, s'espera que la Comissió es reuneixi el mes de desembre, i també s'està fent el possible perquè aquest punt es converteixi en prioritari en l'ordre del dia. 

Aquesta modificació del POUM possibilita que el carrer Pla de l'Alemany, actualment inclòs dins d'una parcel·la edificable, pugui passar a considerar-se part de la parcel·la del costat, justament on es preveu la construcció de l'edifici i que té la catalogació d'urbanitzable. Això suposa que es pugui tirar endavant l'electrificació i la portada d'aigües a la zona que, més endavant, es pugui fer la pavimentació del carrer. 

Venturós ha indicat que la previsió és començar a adaptar els terrenys a finals del 2016 perquè, de cara al mes de març del 2016, la Generalitat ja pugui començar amb la construcció de l'edifici. 

L'Ajuntament de Berga s'encarregarà de l'urbanització i adequació de la zona, mentre que la Generalitat assumirà el cost de la construcció del nou equipament que, més enllà d'encabir-hi un nou institut que substitueixi els barracons actuals, també donarà servei a l'Escola Oficial d'Idiomes de Berga i a l'Escola d'Adults. 
Arxivat a