L'Ajuntament de Borredà supervisarà la feina de l'ACA en la construcció de la depuradora

Joan Roma afirma que crearà una Comissió de Seguiment

Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:11h

Poble de Borredà Foto: AjBorredà.


L'alcalde de Borredà, Joan Roma, proposarà la creació a l'Ajuntament del poble d'una Comissió de Seguiment, per tal d'assegurar la feina que realitzarà l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en la construcció de la nova depuradora. Segons ha dit, aquesta comissió és "convenient" per garantir el compliment dels compromisos tècnics, jurídics, econòmics i mediambientals de l'ACA, així com de l'empresa OMS-SACEDE, en tant que executora de l'obra i encarregada del manteniment en els propers 15 anys.

En aquest sentit, Roma afirma que proposarà la creació de la Comissió en els propers dies, perquè els set membres que conformen el consistori, així com el tècnic municipal, puguin informar, supervisar i controlar el projecte, així com els tràmits administratius i jurídico-legals. 

L'objectiu, ha prosseguit, és que aquesta comissió es reuneixi periòdicament, i que vagi "sobre el terreny" per fer el seguiment de les obres. Així mateix, tindrà la potestat de convocar al director de l'obra o al responsable de l'ACA per aclarir, informar o documentar qualsevol punt que consideri convenient. "La Comissió tindrà per objecte el seguiment rigorós de tota l'obra, però també la posta en funcionament i el propi manteniment de l'EDAR", ha declarat Roma, amb l'objectiu que es compleixin les exigències mediambientals i evitar pudors o soroll, com així han criticat alguns veïns.