Borredà reclama al Govern que pagui el deute de 321.000 euros que té amb el municipi

El consistori es reuneix amb Laura Vilagrà, a qui també exigeix solucionar els problemes de cobertura

Redacció
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:18h

Reunió de l'Ajuntament de Borredà amb la delegada del Govern, Laura Vilagrà Foto: AjBorredà.


L'Ajuntament de Borredà ha rebut, aquest dimecres al matí, la visita de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, que ha escoltat en nom de la Generalitat les principals preocupacions del petit consistori. En la reunió, segons han informat, hi ha estat present l'alcalde de Borredà, Joan Roma, les tinents d'alcalde Concepció Barniol i Anna Maria Cunill, i el cap de l'oposició, Antoni Chueca. 

Entre les principals demandes, els membres de la corporació han reclamat a la delegada del Govern el pagament del deute provinent de la Generalitat, que ascendeix a 321.000 euros. Una quantitat de diners molt significativa per a un poble petit, han dit, que podria ajudar a tirar endavant moltes iniciatives. Per altra banda, també han posat de manifest els continuats problemes de cobertura mòbil que hi ha al terme municipal i als pobles adjacents, pel mal funcionament del repetidor de Puigdon, a Alpens. En aquest punt, han demanat que es realitzi algun tipus d'intervenció al respecte per solucionar-ho. 

Finalment, Vilagrà també ha escoltat la petició de l'Ajuntament de Borredà per tal que es pugui completar la plantilla de mestres de la ZER Berguedà Centre, on Borredà s'inclou, perquè es pugui garantir el bon funcionament de l'escola. Per altra banda, també s'han debatut aspectes d'abast comarcal, com ara la millora de les comunicacions, els transports o la incentivació de la indústria.

Segons el consistori, la delegada del Govern ha entomat i s'ha compromès a buscar una solució a alguns d'aquests aspectes, així com a donar informació precisa dels tràmits, en els propers dies i setmanes. Per acabar, Vilagrà ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.