El Bisbat de Solsona, satisfet amb l'obertura de la Casa de Dones de Berga

Xavier Novell considera que els "llàtzers" només se'n podran sortir mitjançant la fe

Redacció
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:49h

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, a Berga Foto: Carles Palacio (Arxiu)


"A propòsit del pobre Llàtzer", ha estat, aquest diumenge, la glossa setmanal que el bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha volgut llegir, i que ha vinculat "amb goig" i satisfacció, amb les dues noves cases d'acolliment per a "llàtzers" que el Bisbat ha obert, una de les quals a l'antic convent de les Germanes Carmelites Missioneres de Berga, amb capacitat per a unes 25 persones.

Durant el seu discurs, Novell ha volgut posar de manifest l'ajuda que dóna la Casa de Les Vetlladores de Berga a les dones "que viuen miserablement, semiprostituïdes, patint agressions, temptades d'avortar per manca de suport, aturades i sense possibilitats". Allà, ha dit, gràcies a la "família acollidora" que hi viu, troben un ambient positiu per a elles i els seus fills, oportunitats per viure ocupades, per cercar feina "amb serenor" i per "analitzar la seva problemàtica i aconseguir ajudar per afrontar-la". 

Xavier Novell s'ha mostrat convençut que tots aquests "llàtzers", també els que estan acollits a la rectoria del Camí de Granyena, a la comunitat Emmaús al Camp, o els que formen part de "l'església que surt" difícilment se'n podran sortir sense la fe: "Difícilment sortiran del pou si no es troben amb el Senyor, i si ell no els canvia el cor". 

Per tot això, ha dit, el Bisbat ha organitzat un pelegrinatge a Roma "amb els més exclosos", ha dit, perquè puguin pregar, confessar-se, retrobar la fe, convertir-se o alliberar-se amb una "nova vida".
Arxivat a