Gairebé 4.000 persones van visitar l'exposició ClickPatum a Berga

La valoració d'Oriol Camprubí és molt bona, i espera que la mostra pugui continuar sent itinerant per acabar d'explicar què és la Patum

05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:56h
Exposició ClickPatum
Exposició ClickPatum | Oriol Camprubí
L'exposició Click Patum ha tornat a ser tot un èxit, en la seva segona presentació a Berga. Fins a mitjans de setembre, havent aprofitat la segona Patum extraordinària d'enguany i la Diada Nacional de Catalunya, l'exposició ha rebut gairebé 4.000 visitants, la majoria provinents de la Catalunya Central, tot i que altres d'arreu del país i, fins i tot, de l'estat. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà l'impulsor del projecte, Oriol Camprubí, l'afluència de públic en aquesta segona edició ha estat "molt més gradual", el que ha permès gaudir més tranquil·lament de cada escena patumaire, així com dels jocs que s'incorporaven com a novetat. En conjunt, però, la valoració ha estat "excel·lent", destacant els jocs del Clickamagat, el nombre de clicks o les set diferències, com a elements nous, curiosos i atractius. 

Pel que fa al Diorama del Poble, una acció que pretenia recollir el màxim nombre de clicks de Playmobil aportats per visitants amb l'objectiu de donar-los al Centre de Recursos Pedagògics el Berguedà, se n'han aconseguit 44, un nombre inferior a l'esperat, i "lluny de les previsions que s'esperaven". Per això, l'organització de ClickPatum farà una donació extra de 300 clicks al centre, a part dels aportats per la ciutadania. 

En referència al futur de l'exposició, amb més de 4.000 clicks, Camprubí voldria convertir-la en una exposició "itinerant de referència", que ajudés als visitants a aprendre què és la Patum, la història i a descobrir les seves comparses. 

 

Diorama de la Mare de Déu de Queralt a l'exposició ClickPatum Foto: Cristina Prat
 

Arxivat a