Recullen més de 40 bosses d'escombraries a la Riera de Merlès

ADEFFA organitza una jornada de recollida de brossa amb la participació d'una vintena de voluntaris

04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:05h
Grup de voluntaris que han participat en la recollida d'escombraries a la Riera de Merlès
Grup de voluntaris que han participat en la recollida d'escombraries a la Riera de Merlès | ADEFFA
L'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona (ADEFFA) ha treballat, aquest cap de setmana, perquè el paisatge que envolta la Riera de Merlès estigués una mica més net. Per això, dissabte es va organitzar una jornada de recollida d'escombraries, en què van participar un total de 24 persones i es van poder recollir unes 40 bosses de brossa, aproximadament. 

Segons han explicat a NacióBerguedà, la majoria eren bosses i envasos, tot i que també es van poder trobar deixalles en general, ampolles de vidre i, fins i tot, un carro de comprar, cadires, bambes, xancletes, roba variada, flotadors i matalassos d'aigua.

L'activitat va començar a les 9.30 hores, amb un petit esmorzar entre els participants, i l'alliberament d'un esplugabous recuperat al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa. A les 10.30, els voluntaris es van dividir en dos grups, i van anar recollint les deixades a les zones de bany, des de Manyaques a la Molina, acabant a les Goles de les Heures, on el Consell Comarcal del Berguedà ha instal·lat contenidors de reciclatge.
 

Zona on el Consell Comarcal del Berguedà ha situat contenidors de reciclatge a la Riera de Merlès Foto: ADEFFA


En aquest punt, els membres de l'associació han volgut "agrair moltíssim" la participació de la gent que s'hi va acostar, ja que "no és agradable", segons asseguren, agafar "el producte de la irresponsabilitat de les altres persones". Sigui com sigui, però, la jornada va acabar sent "divertida" i "curiosa", així com productiva, ja que es van recollir moltes deixalles de la zona. La valoració d'ADEFFA, doncs, és positiva, tot i que consideren que s'hauria d'incrementar la vigilància, fins al punt que aquestes jornades de recollida ja no fossin necessàries.
 

Bosses d'escombraries recollides a la Riera de Merlès Foto: ADEFFA