Neix el Club Patí Berguedà a Gironella per descobrir el món del patinatge artístic

Lluís Vall i Judit Subirana són els tècnics que guiaran els diferents grups de joves esportistes | El club vol tenir abast comarcal i atraure membres d'arreu dels municipis

03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:50h
El grup de nenes més petites del Club Patí Berguedà amb els dos tècnics, Lluís Vall i Judit Subirana
El grup de nenes més petites del Club Patí Berguedà amb els dos tècnics, Lluís Vall i Judit Subirana | Aida Morales.
Gironella ha posat en marxa, a partir d'aquesta setmana, una nova activitat esportiva que complementa les extraescolars, i que dóna resposta a la demanda berguedana de patinatge artístic a la comarca. Es tracta del naixement del Club Patí Berguedà, que ja ha iniciat les classes al pavelló d'esports de Gironella, com una manera de descobrir aquest esport als nens i adolescents, així com les seves múltiples possibilitats artístiques. 

En roda de premsa, els tècnics del club Judit Subirana i Lluís Vall han explicat que, entre moltes altres virtuts, el patinatge artístic és una disciplina que permet donar joc a la creativitat. "Els nens i nenes es poden desenvolupar moltíssim", ha explicat Vall, a part d'agafar seguretat, exercir habilitats motores i treballar amb la música, l'escenari i el vestuari d'una manera molt més sensible. 

A hores d'ara, ha remarcat Subirana, hi ha una trentena de nens i nenes apuntats de tota la comarca, sobretot de Gironella, Casserres, Olvan i Berga, tot i que la voluntat del club és fer-se extensiu arreu i també atraure joves de l'Alt Berguedà, o de comarques veïnes. I és que, justament en aquestes, han dit, és on hi ha molta més tradició de patinatge artístic, amb alguns dels millors professionals d'aquest esport i, fins i tot, campions europeus i mundials. 

Per aquest motiu, han continuat, el club vol tenir abast comarcal i plantejar-se en continuada evolució. Tant és així, ha remarcat Vall, que no es tanca la porta a que, en un futur, el club pugui desenvolupar altres disciplines, com ara diversos tipus de patinatge o esports que també utilitzin els patins. 
 

El tècnic Lluís Vall entrenant algunes nenes del Club Patí Berguedà Foto: Aida Morales.


De moment, els interessats en inscriure's ho poden fer durant les sessions que hi ha dilluns o divendres al mateix pavelló, o a l'Ajuntament de Gironella. Els entrenaments es divideixen per categories d'edat, començant a les 16.30 hores de dilluns o divendres amb joves d'ESO, continuant de les 17.30 amb la franja que va de P-5 a 2n de primària, i finalitzant a les 18.30 amb els nenes i nenes de 3r de primària i a 6è. Pel que fa a les classes, hi ha la possibilitat d'assistir-hi els dos dies o només un, i també de començar des de zero o continuar l'aprenentatge. 

De cara a final de curs, es té previst realitzar un espectacle, i tampoc es descarta portar alguns patinadors o grups del club a algun campionat de la federació catalana. 

Aposta per l'esport

La regidora d'Esports, Maria Àngels Sallés, ha remarcat la importància de fer créixer l'oferta esportiva de Gironella i del Berguedà, així com de donar encara més sortida al pavelló d'esports, un lloc ideal, ha dit. Respecte d'aquest, ha remarcat, els patins que s'utilitzin han de ser especials per tal de no deteriorar-lo: "Volem que hi hagi molts esports i activitats".
 

Entrenament del Club Patí Berguedà Foto: Aida Morales.

 
 
Arxivat a