La Generalitat dissenya 800 rutes saludables al territori, 13 al Berguedà

Els recorreguts transcorren per uns 300 municipis d’arreu de Catalunya, que sumen en total més de 2.700 quilòmetres

Redacció
06 d'agost del 2017
Actualitzat el 08 d'agost a les 16:33h
Imatge d'una caminada.
Imatge d'una caminada. | ICS
La Generalitat de Catalunya, sota el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), ha dissenyat 800 rutes saludables, que inclouen uns 300 municipis d’arreu de Catalunya i sumen en total més de 2.700 quilòmetres. La majoria d'aquests recorreguts poden ser urbans, periurbans i naturals i consisteixen en nivells fàcil o moderat a l'abast de tothom. Els itineraris asseguren la dosi d’activitat física diària que es necessita en benefici de la nostra salut i que s'estipula en caminar a bon pas 30 minuts, com a mínim.

Al Berguedà s'han destacat 13 rutes en quatre municipis. A Berga n'hi ha quatre que són la del passeig de les Estaselles, la de la Valldan, la de la Gran Via i la del passeig de la Indústria. A Gironella, la de Cal Bassacs, la de Viladomiu Nou, Viladomiu Vell i la del nucli històric del municipi. A Puig-reig, la de Cal Marçal, la ruta de la Sala, la ruta Periques i la de la Torre Nova. I finalment a Cercs, la ruta de la Casa de la Mina.

A banda, segons apunten des de la web, tots tenen algun valor afegit quant a interès històric i patrimonial, indrets especialment interessants o de medi natural; antigues vies de ferrocarril, canals, camins públics, camins de ronda, senders, tot cercant els passos més adients i segurs. També són transitables en bicicleta.

Per conèixer-les, la Generalitat ha habilitat un buscador on trobar-les totes.
 

Un grup de gent caminant. Foto: FCMPPO