Tràfec Teatre, una de les 12 companyies catalanes de la Mostra de Teatre de Barcelona

La companyia teatral de Berga dirigida per Lydia Canals actuarà el 3 d'octubre al Teatre Raval

02 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:38h
Assaig de Tràfec Teatre de l'obra
Assaig de Tràfec Teatre de l'obra | Jordi Plana.
La companyia teatral Tràfec Teatre ha estat seleccionada, conjuntament amb onze companyies més de tot Catalunya, per participar en la 21a Mostra de Teatre de Barcelona, que es realitzarà del 3 al 26 d'octubre al Teatre Raval. Una mostra encarada a les companyies de teatre que ja estan un pas per sobre de les amateurs, que poden començar a promocionar-se a nivell català, i que opten a ser valorades i considerades com a propostes culturals semiprofessionals en l'oferta catalana. 

Tràfec Teatre, a més, serà l'encarregada d'obrir el festival amb l'obra “Assaig T4”. Serà aquest dilluns 3 d'octubre a les 20.30 hores. Segons ha explicat la seva directora, Lydia Canals, a NacióBerguedà, es tracta d'una oportunitat “única”, que no s'esperaven quan s'hi van presentar, i que esperen aprofitar al màxim per donar-se a conèixer. 

Quan els berguedans van enviar el dossier de l'obra, ha explicat, entre desenes de propostes més de tot Catalunya, un jurat es va encarregar de seleccionar les millors propostes o les més curioses. Una primera fase de la qual estan “molt contents”, i per la qual esperen estar a l'alçada. Una vegada s'hagin realitzat totes les representacions, el jurat escollirà la millor obra de teatre, que tindrà l'oportunitat d'entrar en la programació oficial del Teatre Raval. A més, també hi haurà l'obra premiada pel públic. 

Amb “Assaig T4”, Tràfec Teatre vol tornar a trencar esquemes, portant a debat, amb una espectacular obra d'efectes visuals i una gran dosi de gestualitat, el malson dels camps d'extermini alemanys i la despersonalització dels individus. En certa manera, han dit, una realitat molt vinculada amb la present, que circula des de la crítica i que, de ben segur, serà una proposta diferent en el marc d'aquesta mostra. 

En cas que l'obra dels berguedans fos la més ben valorada, això suposaria un “pas desconegut” per a la companyia teatral, ha reconegut Canals. Si s'està de sort, els programadors podrien veure en la colla de Berga una companyia amb talent per promocionar. No obstant això, Tràfec no planteja massa expectatives en aquest sentit, més enllà de passar-s'ho bé, aprendre coses noves i viure una experiència diferent.

Crítica de l'obra "Assaig T4"

Arxivat a